Anmeldelse: Hotel Marriott Warszawa

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Marriott Warszawa er et oplagt valg, hvis du vil bo centralt i byen. Hotellet er velholdt, servicen er fin og du har en god udsigt fra værelserne på de øverste etager.

Hotel Marriott ligger lige overfor Warszawas hovedbanegård – og skråt overfor det 237 meter høje kulturpalads, som Stalin skænkede til polakkerne i midten af 1950-erne. Da hotellet for 40 år siden åbnede, lå det i byens centrum, ved nogle af de mest trafikerede gader. Der er i de seneste 10 år opstået et stort cafe- restaurantkvarter 1½ kilometer fra hotellet (i gaden Foksal, der er en sidegade til den mere kendte Nowy Swiat). Så Marriott ligger stadig meget centralt, selvom nattelivet ikke foregår lige rundt om hjørnet.

Receptionen ligger i stueetagen, men værelserne ligger på 20. etage og derover. Alle etagerne mellem receptionen og værelserne er udlejet til kontorer og liberale erhverv. Det betyder også at alle gæster på hotellet skal bruge elevator for at komme til eller fra værelserne. Dette kan godt give lidt ventetid, specielt i myldretiden.

Ankomst

Lufthavnsbussens stopper lige foran hotellet – og kommer man med tog, skal man blot gå igennem tunellen under gaden al. Jerozolimskie, hvor hotellet ligger. Lettere kan det ikke være. Men jeg havde forinden boet på et andet hotel i udkanten af Warszawa og ankom derfor med taxi. Der er ikke meget plads til biler foran hotellet – og taxaen foran os valgte at holde midt i det hele. Det er en effektiv måde at spærre for alle andre. Så jeg havde god tid til at betale og få min kuffert. Og jeg kunne se, at folk, der skulle fra hotellet også måtte vente i deres taxa.

Receptionen er temmelig stor – men ligger i et hjørne. Så det er svært at have ordentlige køer. Og helt inde i hjørnet ligger skranken for elitemedlemmer af Marriott Bonvoy. Men der er faktisk ikke til at se, når der står gæster i kø for at blive tjekket ind. Så med andre ord, får elitemedlemmer ikke mulighed for at komme hurtigere igennem.

Receptionen

Mit værelse var ikke klart – men det skal også retfærdigvis siges, at jeg kom en time før den officielle check-in tid. Og hotellet var godt fyldt. Den serviceminded medarbejder i skranken gav mig et nøglekort, så jeg kunne komme ind i hotellets lounge. Dér kunne jeg sidde med en kop kaffe og de søde fristelser i kagebuffeten.

Værelset

Jeg havde reserveret det billigste værelse – men da jeg er Titanium Elite medlem i loyalitetsprogrammet Marriott Bonvoy, blev jeg opgraderet til en suite. Den har 2 værelser. En stue og et soveværelse.

Stuen har et sofaarrangement, hvorfra du kan nyde de mange tv-kanaler. Der er et godt udvalg af tyske kanaler – men jeg formoder også, at der er mange tyske gæster på hotellet. TV-et har naturligvis de gængse amerikanske, engelske og franske nyhedsprogrammer. Hvis man hellere vil have lidt arbejde fra hånden, er skrivebordet og den tilhørende stol meget behagelige.

Du kan lave en varm kop kaffe på maskinen fra Illy eller koge vand til en kop te eller instant kaffe. Er du mere tiltrukket af de kolde drikke eller sød chokolade, kan du plukke lidt fra minibarens hylder. Her finder du også lokale produkter som Zywiek øllen fra byen af samme navn i det sydlige Polen (tæt på grænsen til Slovakiet). I køleskabets dør står 2 forskellige slags vodka. Den ene er den berømte Zubrowka, hvor en bison er afbildet på etiketten. I gamle dage var der i hver flaske et græsstrå fra Białowieża naturpart i det østlige Polen, hvor man stadig har en stor bestand af bison.

Soveværelset

Det meste af pladsen optages af en meget stor seng. Men der er også blevet plads til lille lænestol og bord. Og naturligvis har soveværelset også en stort fjernsyn, hvis du lige skal have de sidste nyheder med, før du falder i søvn

Badeværelset

Badeværelset er stort – og har både et badekar og en brusekabine. Du har en fin udsigt over byen, når du børster tænder på 38. etage. Du behøver ikke at være bange for at en vindueskikker skal sende et kamera op med en drone. Man kan nemlig ikke kikke ind gennem ruderne, kun ud.

Loungen

Loungen ligger på Marriott hotellets første sal. Den er bemandet fra morgenmaden serveres til man lukker for serveringen af snacks om aftenen.

Fra loungen har du en rigtig fin udsigt til en stille sidegade

Loungen ligger lige over receptionen. På første sal ligger også mødelokalerne. Du kan vælge en plads langs med glasvæggen, hvorfra du kan kikke ned i receptionen og se alle gæster, der ankommer til hotellet. Men du kan også vælge at sidde i det lidt større lokale, der er afskærmet med en væg.

Morgenmad på Marriott

Jeg var godt tilfreds med morgenmaden, som jeg tog i loungen.

Der er et pænt udvalg af hvidt brød, boller og rugbrød. Bortset fra toastbrødet, var alt friskbagt med sprød skorpe. Naturligvis var der røræg, wienerpølser og bacon.

Der er selvfølgelig frisk frugt: Ananas, vand- og honningmelon i tern. Appelsin og grapefrugt i skiver. Yoghurt og andre surmælksprodukter kan tages fra nogle store skåle. Bordet har dog også portionsglas med frugt og fromage samt skiveskåret salt ost. Græskaret i baggrunden afslører, at jeg var på hotellet omkring allerhelgens aften, der er en national helligdag i det katolske Polen.

Buffeten havde et rimeligt udvalg af friske grøntsager og salat. Som på mange andre polske hoteller var der også syltede løg og svampe. Der var så mange forskellige slags kødpålæg, at jeg ikke kunne nå at smage alt: Røgede pølser, leverpostej, kylling, skinke og laks. Naturligvis kunne man også tage forskellige oste.

Ud over kaffe og te, havde buffeten også forskellige slags juice og smoothies.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

+ Beliggenhed
+ Service
+ Værelset
+ Morgenmad

Cons

- Ventetid ved elevatoren
- Receptionens indretning

Beliggenhed

Service

Værelset

Value for money

Generel Vurdering

Konklusion

Marriott Warszawa er et oplagt valg, hvis du vil bo centralt i byen. Hotellet er velholdt, servicen er fin og du har en god udsigt fra værelserne på de øverste etager. Morgenmaden har alt det, du kan ønske dig. Men det må du også forvente på et 5-stjernet hotel.

5

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *