Her rejser danskerne hen dette efterår ifølge Apollo

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Apollo melder om rekordstort salg for den kommende efterårsferie med kun ganske få rejser tilbage til de feriehungrende. For sol- og badeferie er der særligt en destination, der skiller sig ud på danskernes liste over efterårsferiedestinationer. Mens dem, der rejser mod storbyer, overrasker i deres valg. Men der er ingen tvivl om, hvem vi helst vil rejse med – og ikke rejse med …

Allerede tidligt på sommeren begyndte efterårsferierne at flyve over disken til de rejseglade danskere, og i snit er ni ud af ti pakkerejser nu udsolgt med kun få pladser tilbage hist og pist. Og efterårsferie-favoritten hos Apollo er klar: Danskerne vil til solrige Grækenland!

Grækenland er danskernes absolutte feriefavorit. Så meget, at jeg er næsten sikker på, at Grækenland ville toppe danskernes rejseliste året rundt, hvis temperaturerne altid holdt sig over 20 grader. Desværre slutter feriesæsonen i Grækenland jo i oktober, men til gengæld er efteråret måske den bedste tid på året at besøge Grækenland.

Glenn Bisgaard, salgsdirektør hos Apollo.

Destinationer, der til gengæld kan prale af dejlige sommertemperaturer året rundt, er De Kanariske Øer. Det er med andre ord ikke tilfældigt, at de populære øer tiltrækker mange i efterårs- og vintermånederne. I efterårsferien er Gran Canaria og Fuerteventura særligt populære, mens Costa del Sol også stiger i popularitet.

Nye storbyfavoritter

Efteråret er ikke kun oplagt til at rejse mod sol og varme. Årstiden er også højsæson for storbyrejser. Listen over de mest populære byer til danskernes storbyferier er ofte ret stabil med London, Rom og Barcelona i toppen, men i år kan Apollo også annoncere nogle andre spændende kandidater.

Efter to år med lukkede grænser er New York eksempelvis tilbage for fuld styrke, og verdensmetropolen har allerede overhalet både Paris og Prag på listen over destinationer. Den største overraskelse kommer dog fra Grækenland: Athen er nemlig den storby, der vinder hurtigst frem.

De færreste forbinder nok Grækenland med en forlænget storbyweekend, så det er sjovt at se, at Athen nu klatrer op ad listen med rekordfart. Men i virkeligheden vil man jo få alle behov, man måtte have på en storbyferie, opfyldt i Athen. Især til en voksenferie. Her er gastronomi, shopping, natteliv og en masse spændende seværdigheder. Så det er da bare om at sætte Athen på listen over storby-destinationer, man gerne vil opleve.

Glenn Bisgaard, salgsdirektør hos Apollo.

Vi rejser helst med vores bedre halvdel

Når vi rejser til storbyen på efterårsferie, rejser vi ikke nødvendigvis med hvem som helst. I en nyere undersøgelse foretaget af Apollo* fortæller hele 43 pct. således, at de foretrækker at rejse på storbyferie med deres partner. 28 pct. tager gerne børnene med, mens 16 pct. ynder at rejse med venner.

Vores forældre derimod er dem, vi har mindst lyst til at nyde en storbyferie med. Kun 3,5 pct. ønsker således at rejse på storbyferie med deres forældre, mens næsten dobbelt så mange foretrækker at udforske alverdens storbyferier på egen hånd.

Til forældrenes forsvar er solorejser blevet utroligt populære de seneste år.

Glenn Bisgaard, salgsdirektør hos Apollo.

*Undersøgelsen er gennemført af Mantap Global AB på vegne af Apollo i januar 2022. Resultaterne er baseret på 4.045 besvarelser fordelt på lige over 1.000 besvarelser pr. land i Danmark, Norge, Sverige og Finland.


Apollos toplister for efterårets rejser:

Top 5: Lande, danskerne rejser til

1. Grækenland
2. Spanien
3. Emiraterne
4. Cypern
5. Tyrkiet

Top 5: Destinationer, danskerne rejser til

1. Kreta
2. Gran Canaria
3. Fuerteventura
4. Parga
5. Tenerife

Top 5: Storbydestinationer, danskerne rejser til

1. London
2. Rom
3. Barcelona
4. New York
5. Paris

Foto: Apollo / PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *