Historisk direkte SAS rute fra Aalborg til New York blev indviet torsdag aften

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Torsdag den 27. april 2023 var en historisk dag i Aalborg Lufthavn, da SAS sendte det første direkte fly satte kurs over Atlanten mod storbyen New York eller mere korrekt til Newark Liberty International Airport. Dagen blev fejret med en reception for over 100 deltagere fra branchen og erhvervslivet og derefter en traditionel ruteindvielse med amerikanske specialiteter til de første rejsende samt snorklipning og vandportal. 

En stor og historisk milepæl blev indfriet torsdag den 27. april i Aalborg Lufthavn – med indvielsen af SAS’ direkte rute til New York og dermed den første oversøiske flyforbindelse fra Jylland.

Der var gjort klar til fest i Aalborg Lufthavn. Foto: Henrik Olsen
Aalborg Lufthavn havde brugt et lokale med direkte udsigt til det SAS Airbus A321LR, der skulle flyve på ruten til New York. Foto: Henrik Olsen

Foruden traditionel ruteindvielse i gaten, blev dagen fejret med reception, som bød på taler fra Anko van der Werff, President & CEO i SAS, Alan Leventhal, USA’s ambassadør i Danmark og lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

Den amerikanske ambassadør i Danmark, Alan Leventhal, talte om vigtigheden af ruten. Foto: Henrik Olsen
Lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen var en stolt mand i dag, hvor ruten officielt blev åbnet. lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

Den første direkte oversøiske rute fra Jylland er nu en realitet, hvor interessen har været enorm siden nyheden kom frem for bare 4 måneder siden. Med New York på rutekortet, er Aalborg Lufthavs position som en international lufthavn i høj grad styrket. Vi står derfor med en unik mulighed for at åbne særligt Nordjylland op for de amerikanske turister, som vi løbende arbejder med i samarbejde med turoperatører, VisitDenmark og Destination Nord samt SAS, som skal have stor tak for deres tro på projektet og kæmpe engagement med at få ruten i luften.

Niels Hemmingsen, lufthavnsdirektør i Aalborg Lufthavn.

Læs mere: Anmeldelse den allerførste afgang i SAS Business Class

SAS’ Airbus A321-LR satte de perfekte rammer for dagen

Der var skruet op for den amerikanske stemning til receptionen – med rød løber, de 52 statsflag, stars & stripes i loftet og matchende mad og drikke. Den nok vigtigste deltager til åbningsreception var SAS’ Airbus A321-LR, der for første gang, og i god tid inden første afgang, landende i Aalborg Lufthavn.

SAS CEO Anko van der Werff var også en glad mand. Torsdag skulle Aalborg ruten starte og fredag er det så Gøteborg. En trekantsrute han forventer sig meget af. Foto: Henrik Olsen

Det er virkelig dejligt at se vores første direkte fly mellem Aalborg og New York lette i dag. Danmark er et vigtigt marked for os, og vi er utrolig glade for nu at tilbyde endnu flere forbindelser fra Danmark. Vi er også meget tilfredse med at imødekomme den stigende efterspørgsel efter rejser til og fra andre byer end vores hovedknudepunkter. Derfor tilbyder vi flere forbindelser ud i verden fra Skandinavien – og bringer resten af verden til Skandinavien.

Anko van der Werff, President & CEO i SAS
Der var blandt andet sliders til alle gæster og passagerer inden afgangen til New York. Foto: Henrik Olsen

Alle gæster til receptionen kunne opleve flyet indefra før det skulle klargøres til de mange forventningsfulde rejsende, der inden boarding kunne nyde godt af både sliders og New York Lager.

Den røde snor klippes og dermed er ruten officielt åben. Foto: Henrik Olsen

Med nogle ord fra Anko van der Werff i gaten, blev den røde snor klippet, og de rejsende kunne stige ombord, hvorefter den obligatoriske vandportal gjorde flyet helt klar til sit første take off fra Aalborg Lufthavn til New York.  

SAS Airbus A321LR (SE-DMO) i Aalborg Lufthavn. Foto: Henrik Olsen

Trafikprogram Aalborg – New York EWR

Frekvens3 gange ugentligt
Afgange fra AalborgMa/ti/lør
Afgange fra New YorkOn/fre/søn
Første fly fra Aalborg til New York27. april
Første fly fra New York til Aalborg28. april

Flyene vil være i drift i hele sommersæsonen 2023 og kommer tilbage på sommerprogrammet i 2024.

Forsidefoto: Aalborg Lufthavn / PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *