PLAY med fortsat vækst i omsætningen og stærk bookingtendens

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

PLAY’s administrerende direktør, Birgir Jónsson sætter ord på flyselskabets første kvartal af 2023, samt tendenser for resten af året.

Birgir Jónsson, administrerende direktør i PLAY udtaler i forbindelse med

Vi er glade for at rapportere, at præstationen i første kvartal var i overensstemmelse med vores forventninger, med en sund vækst og positive udviklinger på vigtige områder.

Første kvartal af året er altid udfordrende i luftfartsbranchen med lav efterspørgsel og udbytte og relativt høje omkostninger på grund af forskellige forberedelser til den vigtige sommersæson.

Vi ser meget positive tegn for året, da vores bookingflow er meget stærkt, omkostningerne er under kontrol, og store eksterne faktorer, som oliepriserne, har udviklet sig positivt.

Et klart tegn på dette er, at vi kan rapportere en positiv pengestrøm efter første kvartal, hvilket er en vigtig præstation for et ungt flyselskab i en opstartsfase.

Vi giver også indsigt i det kommende år .og hvordan vi ser de næste kvartaler udvikle sig, med en positiv driftsindtjening for hele året. Selvfølgelig er vores forretningsmiljø meget flydende. og udsat for mange hurtigt bevægende eksterne variabler, men for nu ser vi meget positive tegn for fremtiden.

Birgir Jónsson, administrerende direktør i PLAY

PLAY viser en belægningsprocent på 78,4% og anser dette som meget acceptabelt i denne sæsonperiode med lav efterspørgsel.

Antallet af passagerer var godt 212.000 og dermed fire gange mere end i samme periode sidste år.

Når det kommer til rettighed, så var PLAY oppe på 85,5%.

I kvartalet oplevede PLAY rekordsalg og en positiv udvikling i arbejdskapitalen. Det resulterede i en stigning i likviditet og afsluttede kvartalet med en sund likviditetsposition på USD 37,6 millioner.

Kvartalets EBIT-resultater var i overensstemmelse med deres forventninger i denne periode med optrapning af operationerne. PLAY ønsker at øge sin årlige omsætning op til tyve gange sammenlignet med 2021 og deres target for året er en omsætning på omkring USD 280-320 millioner.

Vi er nu på vej ind i årets mest spændende og sjove tid for os hos PLAY, hvor vi byder omkring 200 nye kolleger velkommen til holdet, sætter fire spritnye fly i drift og lancerer mange nye destinationer.

Markedet modtager os med åbne arme, som det fremgår af, at vi ser vores gennemsnitlige indtjening stige, selvom vi næsten har fordoblet vores kapacitet.

Jeg vil gerne udtrykke min taknemmelighed til vores dedikerede hold af medarbejdere hos PLAY, som har gjort alt dette muligt. Deres hårde arbejde og engagement i at yde enestående service til vores passagerer har været en nøglefaktor i vores fortsatte vækst.

Vi er sikre på vores evne til at levere stærke resultater og ser frem til at bygge videre på denne fremdrift i fremtiden.

Birgir Jónsson, administrerende direktør i PLAY

Se eventuelt vores interview med Birgir Jónsson, som vi lavede i forbindelsen med deres opstart af ruten til New York Stewart International Airport (SWF):

Læs hele Q1-rapporten HER

Foto: PLAY / PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *