Historisk få konkurser i rejsebranchen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Danskerne kan med ro i sindet bestille påskerejsen eller sommerferien hos et dansk rejsebureau. Her er risikoen for at blive en del af en virksomhedskonkurs nemlig historisk lav. Hos Danmarks Rejsebureau Forening glæder man sig over de få konkurser, og brancheorganisationen tilføjer, at danskerne er godt beskyttet, hvis uheldet skulle være ude.

Havner man midt i en rejsebureaukonkurs på sin ferie, kan der opstå mange spørgsmål om refundering, transport og indkvartering. Havde man bestilt sin ferie hos et dansk rejsebureau i 2016 var sandsynligheden for dette scenarie dog minimal.

Med blot to konkurser hos danske rejsebureauer i 2016, svarer det til en konkursandel på blot 0,3 pct. blandt de 655 bureauer, som er med i Rejsegarantifonden. Tal fra Danmarks Statistik viser, at konkursraten på tværs af alle erhverv var 1,3 pct. i 2016.

De to konkurser tangerer samtidig det laveste niveau af konkurser i branchen de seneste ti år, og det glæder Lars Thykier, der er adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening (DRF), som siger:

Der er ingen tvivl om, at de få konkurser er et sundhedstegn for rejsebureaubranchen. Bureauernes drift er karakteriseret ved, at de skal stille garantier til både Rejsegarantifonden og internationale billetudstedere, hvilket gør, at det er et gennemtjekket og sikkert produkt, når forbrugerne får det i hænderne

Skulle man alligevel havne i en situation, hvor ens rejsebureau går konkurs, så understreger den administrerende direktør i DRF, at man er godt dækket, når man køber dansk. Til dette  siger Lars Thykier:

Køber du hos et dansk bureau, så er du dækket af Rejsegarantifonden. Det betyder, at hjemrejsen og alle udgifter forbundet med turen er dækket. Og i visse tilfælde dækker fonden også rejser, der ikke er påbegyndt endnu. Derfor er det vigtigt, at man altid tjekker, at ens ferieudbyder er med i fonden. Den kan nemlig sagtens snyde, når udenlandske rejseudbydere sælger ferie fra hjemmesider, der står på dansk

Han fortæller, at tommelfingerreglen er at kigge på, hvor bureauet sender deres regninger fra. Det er nemlig denne adresse, der afgør hvilket lands regler, som forbrugerne er dækket af.

De seneste års tal viser at det er blevet mere sikkert at købe rejser igennem et rejsebureau:

År 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007
Antal konkurser 2 3 7 4 4 4 2 8 4 3

Kilde: Rejsegarantifonden: Rejsebureaukonkurser 2007-2016 og Danmarks Rejsebureau ForeningHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *