Hoteller er på vej tilbage til tiden før Corona

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Flere hoteller er igen begyndt at tilbyde ikke-fleksible reservationer. Det har overrasket nogle gæster, der har fortrudt deres reservation – og nu hænger på betalingen.

I begyndelsen af året indførte flere hoteller en corona-venlig afbestillingspolitik. Gæsterne kunne fortryde deres reservation, hvis rejserestriktioner gjorde det umuligt at rejse. Nogle hotelkæder gik endda såvidt, at gæsterne kunne fortryde reservationen, hvis de var bange for at rejse. Men det var i foråret. Nu er hotellerne igen begyndt at tilbyde reservationer, der ikke kan fortrydes.

Det har åbenbart overrasket flere hotelgæster, der nu finder ud af, at de hænger på regningen, når de ikke dukker op. Det ses eksempelvis på et Marriott forum, hvor en person klager over, at han ikke kan fortryde sin reservation. Det er jo også ærgerligt at hænge på en betaling på næsten 10.000 dollars for 2 værelser i 7 dage. Men det er jo også for dumt at lave en dyr reservation uden at tjekke betingelserne.

InsideFlyers råd: Tjek altid afbestillingsbetingelserne grundigt, før du reserverer et hotelværelse eller en flybillet. Når du først har accepteret din reservation, kan det være for sent at fortryde.

Sådan er betingelserne på danske hoteller

Jeg valgte derfor at undersøge afbestillingsbetingelserne på hoteller i København. Min konklusion er klar: Man skal være mere end uopmærksom, hvis man ikke er klar over reglerne.

Jeg søgte efter et værelse fra fredag d. 27. til lørdag d. 29. november. Søgningen blev foretaget 9. november. Alle priser og betingelser var gældende på dagen for søgningen. Skulle du vælge at reservere på et andet tidspunkt eller for en anden periode, kan betingelserne være anderledes.

Marriott

Når man reserverer et værelse på Marriott i København, kan man helt overordnet vælge mellem standard priser (som også kaldes “most flexible”) og “tilbudspriser” (Deals and Packages).

Hvis du reserverer et værelse til 1.003 kroner (som er den laveste tilbudspris), så kan du afbestille senest dagen før ankomsten. Man kunne naturligvis forledes til at tro, at der er bedre vilkår, hvis man bestiller værelset til en højere standard pris. Men realiteten er desværre en anden: Selvom standardprisen er 280 kroner højere, og betingelserne er “most flexible”, så er afbestillingsbetingelserne stadig de samme.

MEN: Ved begge priser fremgår afbestillingsbetingelser tydeligt. Der skulle derfor ikke give nogle overraskelser, hvis du ønsker at afbestille.

Radisson

Hvis du vil reservere hos Radisson Blu Scandinavia, kan du vælge mellem en forudbetalt pris (hvor du kan afbestille indtil dagen før ankomst kl. 12) eller en fleksibel pris (hvor du kan afbestille helt frem til ankomstdagen kl. 16). Her fremgår betingelserne klart af hjemmesiden.

Scandic

Hvis du ønsker at bo på Scandic Webers, så fremgår betingelser også klart. Til den lave pris på 887 kroner/nat, kan du ikke få pengene tilbage. Men reservationen kan frit ændres indtil kl. 18 på ankomstdagen. Hvis du vælger at betale knap 100 kroner mere pr. nat, kan du fortryde indtil kl. 18 på ankomstdagen.

Nordic Choice Hotels – Villa Copenhagen

Ved reservation på hotellets hjemmeside fremgår afbestillings betingelserne klart. Her er heller ingen tvivl om reglerne. Der er dog en detalje, man skal være opmærksom på: Ændringer skal ske gennem kundeservice, der skal kontaktes indenfor åbningstiden. Det betyder i realiteten, at fristen for at ændre kan være meget kortere, end det fremgår af hjemmesiden.

Opsummering

Et hurtigt tjek på forskellige hotellers hjemmesider viser, at afbestillingsbetingelserne klart fremgår. Men betingelserne er naturligvis forskellige for forskellige pristyper. Desuden er der stor forskel mellem hotellerne. Derfor skal man altid tjekke betingelserne før værelset reserveres. Ellers kan det blive dyrt at fortryde.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *