Hvad er et Mileage Run egentligt og hvad gør det godt for?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Mileage Run – Hvad er et Mileage Run egentligt og hvad gør det godt for? Det er nogle af de ting som denne artikel kommer ind på. Jeg vil forsøge at forklare hvad dette begreb dækker over, samt hvad det kan bruges til.

Et Mileage Run er i bund og grund en tur man tager for at få samlet miles (eller point som SAS EuroBonus bruger) sammen til at nå en given status eller miles/point nok til at kunne ”købe” en bonusrejse på oftes business class eller første klasse.

For at gøre artiklen så aktuel som muligt tog jeg opgaven om at lave et Mileage Run. Det startede med at kigge på mulighederne for at købe den billigste tur der samtidig gav de fleste point. På denne tur var valget at det skulle være SAS og EuroBonus som var målet. I det rutenetvæk som SAS har er destinationerne Prag, Barcelona og Madrid gode destinationer da priserne ofte er ret fornuftige. Man arbejder med at kigge på konverteringen mellem penge som billetten koster og de point man får ud af det. Den skal helst have en så høj konverteringsgrad som muligt. Dette kommer vi tilbage til.

Grundet Påsken som oftest er en periode hvor der er overkapacitet og at den i år ligger således at mange forretningsrejsende har taget fri i dagene op til Påsken så er der mange SAS Plus sæder tomme. Denne overkapacitet er noget man kan benytte sig af til et Mileage Run da SAS Plus giver 200% optjening af EuroBonus point og sælger billetterne på SAS Plus billigere end normalt. Alt er jo udbud og efterspørgsel. Efter at have kigget rundt fandt vi den bedste billet som en tur fra København til Prag via Stockholm og retur igen samme dag. Prisen for turen kunne få til lige under dkk 2.000,- og gav følgende rejseplan:

  • CPH-ARN klokken 09:00 med ankomst 10:10
  • ARN-PRG klokken 11:35 med ankomst 13:25
  • PRG-ARN klokken 14:05 med ankomst 15:55
  • ARN-CPH klokken 18:50 med ankomst 20:00
Mileage Run fra København til Prag via Stockholm med SAS
Mileage Run fra København til Prag via Stockholm med SAS (kilde: www.gcmap.com)

 

Dette vil i alt give 8.000 EuroBonus point med de 25% ekstra optjening grundet EuroBonus Guld status. Så konverteringsgraden for denne tur ville blive 4 point per brugt krone. Til sammenligning ligger en typisk billet til USA på under 2,5 point per krone.

Hvad er det så disse 8.000 EuroBonus point giver mulighed for?

De 8.000 EuroBonus point giver så den mulighed at de tæller op i din EuroBonus medlemsstatus og dermed om at stige fra almindeligt medlem til Sølv, Guld eller Diamant medlem. Et eksempel er at man bliver EuroBonus Guld medlem når man har optjent 50.000 EuroBonus point eller har rejst 50 enkelt rejser med SAS (læs om alle EuroBonus medlemsniveauerne her). Denne status holder i et år og giver fordele som Fast Track, Lounge adgang, priority boarding ekstra bagage, frit sædevalg uden gebyr, højere prioritet ved behov for opgradering etc.

Så er man ved at nå slutningen af sit optjeningsår og lige mangler de sidste point, kan netop et hurtigt Mileage Run være løsningen. Det gør at man når op over den grænse der skal til for at beholde sin status endnu et år. Så med i det samlede regnestykke skal den ”bløde værdi” tælles med at man endnu et år har fx et EuroBonus Guld kort og dermed kan spare tid ved at bruge Fast Track eller have mulighed for at bruge en af de SAS Lounges eller en de mange hundrede Star Alliance Gold lounges rundt om i verden. Denne ”bløde værdi” giver som oftest mening for dem som rejser flere gange om året i forbindelse med sit arbejde, og også en gang eller to privat. Netop privatrejserne er værd at nævne, for når man skal have sin famillie ud at rejse så er det mere behageligt at sidde i en lounge med lidt mad og drikke, samt legerum til de mindste og vente på at flyet er klar til boarding, end at sidde i gate området. Dette er også en ”blød værdi” man skal tage med.

Så hvis i dette eksempel at de 8.000 EuroBonus point ville sikre endnu et år som EuroBonus Guld medlem ved SAS så fra de dkk 2.000,- skulle ovenstående ”bløde værdier” så fratrækkes samt værdien af selve pointene som hvis man skulle købe dem ved SAS ville koste dkk 1.500,-. Totalt set er dette så en mindre investering for et års Guld medlemskab.

Konklusion – er det så det værd?

Om det er dette værd er så op til den enkelte at vurdere. Der er mange som ligger lige i underkanten af EuroBonus Guld og de kunne få en lidt lettere hverdag med netop et Guld kort. Her på Bonusfeber mener vi at alle der rejser bør overveje om det giver mening for en at lave et eller flere Mileage Runs for at opnå status, da det ud fra vores erfaring giver en mere behagelig rejseoplevelse generelt set og det er vel det det hele handler om. Sidst men ikke mindst gør vi opmærksom på at man bør benytte sig af sine EuroBonus point. Det holder i 5 år fra optjeningsdatoen så man kan sagtens samle dem sammen og bruge på bonusrejser, opgraderinger fra SAS Go til SAS Plus eller SAS Business på langruterne. Er dette ikke noget man har interesse for så er der muligheder for at bruge dem på hotelovernatninger eller billeje på privatrejser eller helt simpelt at få dem konverteret til gavekort (fra Gavekort.dk). Husk på at man har dem – det er reelt gratis penge, som man skal huske at bruge inden for 5 år, hvor de udløber.



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *