Hver tredje planlægger juleferie i udlandet

Par på strand

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Julen nærmer sig med hastige skridt. Nogle fejrer med familien derhjemme med juletræ og traditionel julemad. Andre pakker kufferten og rejser ud af landet.

I år ender hver tredje dansker (35 pct.) potentielt med at fejre julen på andre breddegrader end de hjemlige. Hver tiende (12 pct.) har allerede bestilt julerejsen, mens knap hver fjerde (23 pct.) planlægger at bestille en rejse over julen. De fleste rejser for at få kvalitetstid med familien og for at undgå julestress. Det viser en ny undersøgelse foretaget af rejsearrangøren Apollo blandt 1.000 danskere.

Klassisk jul med juletræ og julemad? Eller julefest under sydens sol med julehygge på en anden måde? Der er mange måder at fejre julen på. En undersøgelse foretaget af Apollo viser, at mere end hver tiende dansker (12 pct.) allerede har bestilt en julerejse, mens yderligere knap hver fjerde (23 pct.) planlægger at bestille en rejse i juleferien.

Når vi rejser væk i julen, er det primært for at få kvalitetstid med familien (19 pct.) eller for at slippe for den stress (14 pct.), der kan være forbundet med at få styr på det helt rette træ, de rette julegaver og få tryllet den helt rigtige julemiddag frem.

Familiefri jul og mig-tid

Nogle vælger dog også at forlade landet af helt andre årsager. Fx svarer 7 pct. af de 26-35-årige i undersøgelsen, at de rejser væk for at undgå familien. Den slags kvaler har de 56-65-årige, hvor kun 1 pct. rejser over julen for at undgå familien, ikke. Knap hver tiende (8 pct.) blandt de 36-45-årige ønsker at rejse væk for at undgå svigerfamilien. I det hele taget er der sammenlagt en del (15 pct.), der ønsker at flygte fra familien på den ene eller anden facon – om det så er børn, partneren eller svigerforældre, man ser frem til at være foruden.

Der er mange, der stresser alt for meget over julen, og derfor er det dejligt, at der er mange, der vælger at slippe det stressmoment ved fx at rejse væk over julen for på den måde at have mere tid og overskud til sig selv og måske den nærmeste familie. Lidt tid væk fra det hele, hvor man kan få det hele serveret og der ikke er nogen forventninger, kan nogle gange gøre underværker.

Glenn Bisgaard, salgsdirektør hos Apollo.

Kan vi frit vælge, hvordan vi skal fejre den søde juletid, så står en solferie øverst på ønskelisten i vinterhalvåret (36 pct.) efterfulgt af en weekend- eller storbyferie (25 pct.) eller en skiferie (15 pct.) At sol og varme er tiltrængt i vinterhalvåret fremgår også tydeligt af, hvor danskerne helst vil holde nytår. Her svarer hver fjerde (23 pct.), at de helst vil skåle det nye år ind på stranden. 29 pct. vil dog stadig helst fejre nytåret hjemme.

Ifølge Apollos egne tal er otte ud af ti rejser booket hen over juleferien, og det mest populære rejsemål for danskerne er Fuerteventura.

Top 5: Her vil danskerne helst skåle nytåret ind

  1. Hjemme
  2. På en strand
  3. På en rooftop i en storby
  4. På en skibakke
  5. På en båd ude midt på havet

Om undersøgelsen:
Undersøgelsen blev gennemført i oktober 2022 af Mantap på vegne af Apollo. Undersøgelsen havde over 1.000 respondenter i alderen 18-66+ og blev gennemført i Sverige, Norge, Danmark og Finland.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *