Hvilke land i verden har det bedste pas?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

At rejse rundt i verden, kræver et pas. For nogen lande, kræver det visum at krydse landegrænser, mens det for andre lande, ikke kræver det helt store.

Vi har derfor kigget på, hvilke lande i verden der har de mest magtfulde pas – forstået på den måde, at landets statsborgere kan besøge flest lande, uden først at have fået visum.

Det mest magtfulde pas

Er du indehaver af at pas fra enten Japan eller Singapore, er du indehaver af verdens mest magtfulde pas. Passet giver nemlig visumfri adgang til ikke mindre end 189 lande.

På andenpladsen finder vi Finland, Tyskland og Sydkorea. Som statsborger i en af disse tre lande, har man visumfri adgang til 187 lande.

Det danske pas

Det danske pas er faktisk også et magtfuldt et af slagsen. Passet ligger nemlig på 3 pladsen (sammen med Italien og Luxemborg) og giver adgang til 186 lande.

Som dansk statsborger har man adgang til 186 lande

Som dansk statsborger behøver man kun visum til 40 lande. F.eks. kræver det visum som dansk statsborger at besøge Cuba, Rusland og Kina. Ønsker man at besøge Indien, Pakistan eller Oman kan det klares med et E-visa.

Det er dog også vigtigt at huske på, at skal man som dansk statsborger besøge lande som Canada, USA eller Australien kræver det et ETA eller ESTA (afhængig af hvilke land man skal besøge). Derfor er det vigtigt, at man inden afrejse finder ud af, hvilke visumregler der gælder inden afrejse. Alt dette kan ses på Udenrigsministeriet hjemmeside.

Har man statsborgerskab i Afghanistan, har man verdens mindst magtfulde pas. Som statsborger i Afghanistan har man nemlig kun visumfri adgang til 25 lande. På plads nummer 108 finder man Irak med visumfri adgang til 27 lande og på plads nummer 107 har vi Syrien med 29 visumfri lande.

Ønsker man, som dansk statsborger at besøge at af de lande der er markeret med blåt, kræver det visum

Henley Passport Index kan du læse meget mere om, hvor netop dit pas giver mulighed for visumfri indrejse.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *