Hvor mange Airbus A380’ere er der i luften nu?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Her fra starten af 2022, så har vi taget et hurtigt kig på hvor mange Airbus A380’ere der er i luften og hvilke flyselskaber som bruger dem.

Airbus A380’eren var en flytype, der ikke overlevede den igangværende pandemi. Med et passagerantal op til 615 og en begrænset mængde fragt, så er det ikke flytypen som de fleste flyselskaber havde mest brug for de seneste 2 år.

Nu begynder det at se lidt anderledes ud, da der på flere centrale ruter er begyndt at komme flere passagerer og det bringer A380’eren tilbage.

Selvom historierne er vidt forskellige fra flyselskabers side, så er det et faktum at luften her i starten af 2022 er fyldt med flytypen.

Aktive Airbus A380’ere i starten af januar 2022. Kilde: FlightRadar24

Emirates er klart den største operatør med over 100 fly i flåden. De modtog også den sidste A380 fra Airbus her kort før jul.

Qatar Airways har også nogle af deres i gang igen. Historien er her dog en anden. Den er at der en ret stor tvist igang mellem Qatar Airways og Airbus om deres Airbus A350’ere, som ifølge Qatar Airways har problemer med malingen. Det er på ruten mellem Doha og London, hvor du blandt andet kan se deres A380’ere.

Eneste kinesiske flyselskab med A380’ere i drift er China Southern.

Totalt ser vi følgende flyselskaber med deres A380’ere i luften:

  • British Airways 🇬🇧
  • Qatar Airways 🇶🇦
  • China Southern 🇨🇳
  • Emirates 🇦🇪
  • Singapore Airlines 🇸🇬

Om en uges tid forventes det at Qantas sætter deres A380’ere i drift igen. Det bliver mellem Sydney og Los Angeles. Det har så også her været 2 år siden de har været i aktiv drift. Qantas forventer at bringe 10 af deres 12 A380’ere i drift. Dette er planlagt at ske frem mod 2024.

Vi håber også her på redaktionen at Emirates på et tidspunkt vil sende en af deres A380’ere tilbage til København. Det er en flot maskine og passagerne elsker at flyve med den.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *