I går sluttede blokaden mod Qatar og det er godt nyt for flypassagerne

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Den mellemøstlige og langvarige blokade mod Qatar, sluttede i går, da først Saudi Arabien om morgen åbnede deres grænser op for Qatar og sidst på dagen fulgte så UAE, Egypt, og Bahrain efter. Dermed er der på flere destinationer kortere flyrejser i vente når du rejser med Qatar Airways.

Det er netop set ud fra flypassagerne at dette er gode nyheder. Da de omkringliggende lande Saudi Arabien, UAE, Egypten og Bahrain lukkede deres grænser mod Qatar betød det derfor også at Qatar Airways på mange ruter var tvunget til at flyve en noget længere vej for at komme frem til deres destinationer. Dyrere for flyselskabet, men særligt at det tog 1-2 timer længere at nå til destinationen.

Flyrummet var lukket for Qatar Airways under blokaden og det kostede længere flyvetid. Kilde: FlightRadar24

Hvorfor blev blokaden opløst?

Der er sket meget på den politiske front i Mellemøsten de sidste måneder. Men en af de centrale spillere i dette (om man kan lide det eller ikke) er den amerikanske præsident Donald Trump. Han har været en klar grund til at denne blokade er løst.

Det betyder også at det krav Qatar Airways har lavet på 5 milliarder US dollars trækkes tilbage. Kravet blev lavet i juli 2020 og var mod netop de samme lande som oprettede en blokade og dermed forhindrede at Qatar Airways kunne bruge luftrummet.

Hvornår flyver Qatar Airways så igen direkte?

Reelt er det politisk muligt nu, men de såkaldte NOTAM (Notice To Air Men) skal opdateres og nye skal sendes ud, så luftrummet officielt er tilfængeligt for Qatar og dermed Qatar Airways igen.

Det burde gå hurtigt og i løbet af de næste dage burde der være åbent for hele eller dele af det.

Det bliver så også muligt at oprette de flyruter mellem landene, som hidtil har været lukket ned. Dette forventes at tage lidt længere tid før det er oppe i fart igen.

Men det er positive udviklinger der er sket i Mellemøsten og det varsler godt for 2021 og frem.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *