I næste uge genåbner USA grænserne – her er kravene for at kunne komme ind

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Fra i næste uge, nærmere præcist den 8. november 2021, så vil USA ophæver deres indrejserestriktioner for udlændinge. USA har været et lukket land siden starten af marts 2020. Nu kan du som dansker rejse til USA igen og kravene er ikke meget anderledes end mange andre landes krav. Vi tager et kig på dem i denne artikel.

Når du skal rejse i denne tid er vi tilbage til tiden, hvor man skulle have en masser af printet kopier med sig i lufthavnen. Så har du ikke adgang til en printer, så skal du altså ud og købe en.

Første kontrol sker via flyselskabernes hjemmeside, hvor flere dokumenter skal uploades (det afhænger af flyselskabet). Dernæst vil du skulle fremvise dokumenter om vaccination og test i lufthavnen.

Det er nemlig flyselskabernes opgave at sikre at du har de helt rigtige dokumenter inden afrejsen. Opfylder du ikke kravene, så vil du ikke kunne få dit boarding kort og dermed ikke kunne rejse. Det betyder også at det lige nu tager noget længere tid at checke ind i lufthavnene, da hver passager skal kontrolleres før boarding kort kan udskrives. Flyselskaberne får simpelthen i mange tilfælde bøder, hvis en passager sendes afsted og afvises i ankomstlandet – i dette tilfælde USA.

Så for at kunne lave smitteopsporing, så vil du skulle give følgende oplysninger til flyselskabet:

 • Dit telefonnummer (typisk mobilnummer du har med på rejsen)
 • Din email adresse
 • Din(e) adresse i USA

I udgangspunktet er det disse grundlæggende følgende krav, som du (og dine medrejsende) skal opfylde for at kunne rejse ind i USA fra den 8. november 2021:

 • Du skal være vaccineret med en vaccine som er godkendt af amerikanske FDA eller WHO, som er følgende i øjeblikket AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Pfizer/BioNTech, Sinopharm og Sinovac). Dermed er vaccinerne givet i Danmark godkendt
 • Du skal fremvise en negativ test, der er maksimalt 3 dage gammel inden flyvningen. Der er ikke krav om at det skal være en PCR test, så en quicktest er også godkendt (men vi anbefaler at du tager en PCR test)
 • Børn under 18 år er fritaget for at være vaccinneret. De skal fremvise en negativ test på lige vilkår med de voksnes test
 • Børn under 2 år er fritaget for vaccination og krav om test

Det er også muligt for folk, der er krydsvaccineret, at rejse til USA fra den 8. november. CDC udtalte sig på følgende måde om det:

While CDC has not recommended mixing types of a vaccine in a primary series, we recognize that this is increasingly common in other countries so should be accepted for the interpretation of vaccine records

Talsperson fra amerikanske CDC

Det er også muligt for folk, som ikke er vaccineret (eller færdigvaccineret) at rejse til USA. Der skal testen bare være maskimalt 1 dag gammel før din afrejse.

Reglerne fra CDC kan ses her.

Hvor sikkert er det at rejse til USA lige nu?

Du kan se status på dette via “COVID Act Now“. Dette er det amerikanske advarselssystem omkring COVID. Det viser blandt andet hvor mange procent der er vaccineret i de enkelte starter. Du kan gå helt ned på “countries” hvis du har behov for dette.

Kort over vaccinationsprocenten i USA fordelt på stater. Kilde: “COVID Act Now

Ser vi på hvordan USA selv ser på risikoen, så er der klart nogle stater man bør undgå.

Riskobillede. Kilde “COVID Act Now”

Så stater som New York, New Jersey, Californien, Florida etc. er markeret med en middel til høj risikoprofil. Så disse – og måske især Florida – kunne man med rimelig sagtens sige er sikker at besøge.

Uanset profilen, så gælder vores klare anbefalinger at holde sig væk fra store folkemængder og så bruge mundbind når du skal være tæt på andre. På en strand eller på steder hvor der er lang imellem folk, så er der naturligt ikke brug for mundbind.

I nogle stater er der lokale krav om brug af mundbind i nogle tilfælde. Så sæt dig ind i kravene og forbered dig grundigt inden du rejse.

Husk din ESTA!

Nu hvor tiden er kommet til at USA åbner op, så husk at ansøge om din ESTA – dit visum til at kunne besøge USA. Det tager ofte ikke lang tid – ofte kun timer – før det er godkendt, men i nogle tilfælde kan der gå længere tid og det er skidt at gøre det tæt på afrejse.

I de tilfælde hvor den amerikanske ambassade skal besøges for afklaring, så kan der nemt gå mange dage.

Vi tænker også at i forbindelse med genåbningen, så vil ekstra mange skulle ansøge om ESTA. Enten fordi det er udløbet (gælder kun 2 år) eller fordi man har fået et nyt pas i mellemtiden.

Så kort sagt – søg i god tid!Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

 1. Ronnie Dahl siger

  CDC kræver test 3 dage før ikke de 72 timer som det var til at starte med, dette gør at der ikke er skabes forvirring i forhold til hvornår man skal tage testen i forhold til ens flyafgang.

 2. Fribytter siger

  Der er også mulighed for at komme ind i USA uden at være vaccineret, i så fald må COVID-19 testing maks. være 24 timer gammel! Foruden følger børn under 18, forældrenes krav for test..

  • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

   Hej,
   Tak for din kommentar. Det er opdateret at folk der ikke er vaccineret kan rejse med en test der maksimalt er 1 dag gammel.
   Mvh InsideFlyer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *