Interview: Den største influencer pilot i SAS sendt hjem efter 36 års tjeneste

Bjornpilot

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Björn Lundström eller Bjornpilot er ikke ansat i SAS mere. Han er blevet fritstillet og har derfor fløjet sin sidste tur i SAS farverne.

Björn har kun været ansat i SAS rent kommercielt. Han er uddannet i det svenske luftvåben, men da den kolde krig var på retræte, så skiftede han til SAS for han ville gerne flyve og som han sagde til os:

I SAS skulle jeg jo flyve så meget som muligt for lønnen

Blev influencer ved et tilfælde

Men nu er det kapitel altså slut. Et kapitel på 36 år som kun har været i SAS farver. I de sidste år har kapitlet haft en interessant del om social medier og hvordan de påvirker forbrugerne og virksomhederne. Björn blev en influencer – mest ved et tilfælde.

Han skulle holde kontakten med sin datter som studerede i USA og for at følge hende måtte han og konen på de social medier. Efterfølgende var han strandet i Tokyo under vulkanudbruddet i 2010 på Island. Dette stoppede i en periode alle flyvninger i Europa grundet aske i luften. I Tokyo begyndte han at svarer på alle kundernes spørgsmål på de SAS profiler der var. De var helt nye og Björn fik smag for det og vækstede dem fra ingenting og til over 30.000 følgere. Det var starten og da SAS tog sine egne kanaler over startede Björn så sine egne og efter kort tid så rundede han 100.000 følgere på Instagram og YouTube.

Bjornpilot på YouTube med over 102.000 følgere.

Hjemsendt af SAS

Björn har sidste arbejdsdag i SAS i slutningen af 2021, men han er hjemsendt og skal ikke flyve mere.

Björn har også afleveret sin uniform retur til SAS efter 36 års tjeneste:

SAS vil ikke kommentere på personsager, hvilket naturligt også er en fornuftigt HR politik. Men Björn fortæller i interviewet lidt om hans holdning til at han ikke længere flyver for SAS.

Interview med Björn

Vi har lavet et interview med Björn for at høre om hans rejse med de social medier fra ingenting og til over 100.000 følgere.

Hør interviewet i din foretrukne podcast app her

Du kan lytte til interviewet her:

Det store spørgsmål er hvor meget disse personlige profiler skal være en naturlig del af virksomhedernes markedsføring. Der er i hvert fald ikke nogen tvivl om at Björn – og flere andre i SAS – giver gratis markedsføring som SAS ikke selv ville kunne få. Om SAS og andre virksomheder vil bruge og se fordelen i sådanne markedsføring er interessant at følge.

Her er nogle andre SAS ansatte med profiler på Instagram:

Instagram profiler af piloter, som fortæller om deres arbejde er globalt. Der er nogle kæmpestore profiler, så det er bestemt et interessant område for blandt flyselskaberne. Et par eksempler på Instagram er her:

Så det er kommet for at blive – spørgsmålet som vi også taler med Björn om er hvordan flyselskaberne burde håndtere det.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *