Island er fortsat helt åben trods vulkanudbrud

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I løbet af de sidste tre år har Island oplevet seks vulkanudbrud på Reykjanes-halvøen. For nyligt kom et nyt udbrud, men Island er forsat helt åben og et flyselskab som PLAY flyver som normalt.

Så den korte melding er der ikke tidligere eller denne gang har forårsaget nogen forstyrrelse, således at flyselskaberne ikke flyver som normalt.

De har ikke udgjort nogen trussel mod at rejse. Disse udbrud er en isoleret begivenhed i et lille område af Island. Landet som helhed forbliver en sikker destination for turister, hvor de kan opleve vandfald, varme kilder, gejsere, gletsjere og nordlys kun få timer væk fra Reykjavík, Islands hovedstad. I Reykjavík finder turister mange gode restauranter, museer og geotermiske pools, for ikke at nævne byens pulserende natteliv.

Så trods at for eksempel Jyllands Posten i torsdags skrev at “Der er erklæret undtagelsestilstand på den islandske halvø, hvor hovedstaden, Reykjavik, ligger. Samtidig er den populære turistattraktion Den Blå Lagune evakueret”, så betyder det ikke at Island er lukket land.

Et kig på torsdagens ankomster til Island ses det tydeligt at for eksempel PLAY har fly fra Barcelona, Boston, New York og Baltimore og Wizz Air fra Warszawa:

Et udsnit af torsdagens ankomster til Reykjavik. Kilde: Keflavik Airport

Vi har rakt ud til PLAY og ud fra deres svar retur, så må vi konkludere at de anser Island som fuldt åben:

PLAY stræber efter at tilbyde konkurrencedygtige priser på alle vores markeder. Vi tilbyder passagerer at booke et Stopover-ophold i Island i op til 10 dage uden ekstraomkostninger i forhold til flybilletten. PLAY flyver til fire destinationer i USA; Baltimore, Boston, New York og Washington DC samt Toronto i Canada. Vores motto er at gøre rejser mere overkommelige, så folk kan bruge mindre på deres flybillet og mere på deres destination. Eller som vi siger hos PLAY: Pay less, PLAY more.

Sonja Arnórsdóttir, Chief Commercial Officer hos PLAY Airlines

Det er helt tydeligt at PLAY ikke ønsker at det skal lyde som at Island er lukket og i undtagelsestilstand, men derimod sikkert og muligt at flyve til Island og videre til USA – måske med et op til 10 dages stopover på øen.

Så trods vulkanudbrud er Keflavik lufthavnen åben og sikker.

Foto: Giles Laurent, CC BY 4.0, Wikimedia CommonsHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *