Juleflyet – et fly læsset med juleglæde

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Bonusfebers redaktion forsøger nu og da at fokusere på forskellige velgørende organisationer og blandt andet har vi etableret “Team Bonusfeber” på mikrolånnsorganisationen Kiva. Med lidt over tre måneder til jul, ønsker vi at fremhæve et initiativ der faktisk vedrører flyvning – SAS Juleflyet, en støtte-kampagne der drives af SAS medarbejdere.

Den 27. november letter SAS Juleflyet for 30. år i træk fuldt læsset med frivillige og forsyninger som doneres til julestemningen i et af vore mest trængende nabolande, Estland. Juleflyet blev grundlagt i 1985 af Karsten Midtun der dengang var ansat i det nu nedlagte ​​norske flyselskab Norving. Juleflyets første indsats var til Polen, som dengang rådede under kommunisme kontrolleret af Sovjetunionen. Midtun blev rørt over, hvad der mødte ham under en rekognosceringstur til Gdansk og det hele udviklede sig fra et PR-kup til en tradition, der fulgte med, da han startede som styrmand i SAS. SAS sponsorer med et fly og andre omkostninger, såsom brændstof og handling gebyrer betales af sponsorer. Tilskuddene er vokset i takt med at Juleflyet er blevet mere berømt, og i dag må man endda ty til lastbiler, for at bringe alle tilskud til Estland. Ombord på flyet der afgår fra Oslo, er SAS besætningsmedlemmer, sponsorer, donorer og frivillige, der tilsammen er med til at organisere suppekøkkener, distribution af fødevarer og fester for de mest trængende, og for mange af modtagerne – især børn – er dette blevet en fin tradition, som man ser frem til.

juleflyet
Vi var med da Karsten Midttun, kaptajn i SAS var på sin årlige tur med nødhjelp til trængende. Og oppleve Kopli, området i Tallin hvor nøden er større end man kan forestille sig, det var en stærk opplevelse

Læs mere om Juleflyet ved at besøge http://www.sas.no/juleflyet Her vil du også finde oplysninger om, hvordan du kan bidrage, for eksempel ved at købe en SAS Julefyet pin. SAS har også meddelt, at de vil snart åbne muligheden for at donere EuroBonus-point til projektet, og at de vil matche beløbet medlemmerne giver – en god idé, hvis du tænker på, hvad du skal bruge dine point til!

Juleflyet
De frivillige laver en julefest for børn.

Artiklen er oprindeligt skrevet af PC Reithe fra Bonusfeber.se

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *