KLM lukker rute til Kazakhstan midlertidigt

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Ved indgangen af vinterprogrammet lukker KLM midlertidigt ruten fra Amsterdam til Kazakhstan. Det gælder både for Almaty og Astana. KLM flyver sommeren igennem til Kazakhstan mens Expo 2017 bliver afholdt i landet.

KLM flyver for tiden 4 gange om ugen til Kazakhstan. Ruten bliver udført som kombinationsflyvning i en trekant. To gange om ugen bliver der fløjet til Astana via Almaty, og to gange om ugen til Almaty via Astana. Ruten bliver udført med en Airbus A330-200.

KLM A330

Økonomiske grunde

I følge KLM bliver ruten lukket af økonomiske grunde. Økonomien i Kazakhstan er dybt afhængig af olieindustrien. Med den nuværende lave oliepris, kæmper landet med recession kombineret med en stor devaluering af den lokale valuta. Kazakhstan er derfor mindre attraktiv for erhvervsrejsende, samtidig med at det er blevet relativt dyrt for lokalbefolkningen at rejse ud i verden.

Den kazakhstanske regering har i lang tid forsøgt at diversificere økonomien ved at satse mere på turismen. InsideFlyer bringer snart to artikler om at være turist i Kazakhstan. Artiklerne vil indeholde rejsetips til både Almaty og Astana.

Midlertidig lukning

KLM understreger at ruten kun midlertidigt bliver lukket over vinteren. Fra den 25. marts 2018 vil KLM igen flyve til Almaty og Astana. Almaty har i mange år været en fast destination hos KLM. Astana blev sidste år tilføjet til netværket.

I det nuværende sommersæson vil ruten blive befløjet 4 gange om ugen som hidtil. Især Astana er et populært rejsemål denne sommer når byen er vært for Expo 2017. Expo 2017 har Future Energy som tema, og finder sted fra den 10. juni til den 10. september 2017.

Nye destinationer

Kapaciteten der bliver frigjort ved lukning af ruten vil blive brugt til at åbne nye vinterruter, herunder direkte ruter til Costa Rica og Mauritius.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Roij Scholten fra vores søsterside Insideflyer.nl

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *