Qatar Airways er det første flyselskab i verden til at opfylde IATAs bagageresolution 753

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Qatar Airways opnår at opfylde kravene 1 år tidligere end forventet

Qatar Airways er det første flyselskab i verden, der opnår at opfylde IATAs bagageresolution 753 i flyselskabets hovedlufthavn Hamad International Airport (HIA).

Bagageresolutionen pålægger flyselskabet, at spore ethvert stykke baggage fra start til slut på rejsen. Certificeringen er opnået takket være flyselskabets selvudviklede bagagehåndteringssystem Baggage Management System (også kaldet“HAQIBA”), samt via realtids integration med flyselskabets hjemmeside og mobil app. Qatar Airways tilbyder liveopdateringer på indcheckket baggage via sporingsmuligheden “Track My Bags” på flyselskabets hjemmeside og mobil app, hvilket giver passagererne en stressfri bagageoplevelse. Mobilappen tilbyder også passagererne mulighed for liveopdateringer med relevant information om bagagen så snart det ønskes når man benytter muligheden “My Trips”.

Informationen inkluderer forskellige stadier af bagagehåndteringsprocessen som f.eks. check-in, transfer / mellemlandinger, ankomst, samt referencer til bagagens tag og bagagebælte. Informationen vejleder passagererne undervejs på rejsen og giver brugbar information ved forsinket eller mistet bagage. HAQIBA systemet giver Qatar Airways’ personale en proaktiv mulighed for at håndtere forsinket baggage, så håndteringsprocessen optimeres.

Qatar Airways Group Chief Executive, Hans Excellence Hr. Akbar Al Baker, siger:

“Vores omhyggelige fokus på vores passagerers baggage, hvor vi følger den fra start til slut, er en yderligere indikation på vigtigheden af passageroplevelsen. Vi har proaktivt arbejdet for, at vores bagagehåndteringssystem lever op til IATA’s krav. Som et resultat heraf er vi glade for, at IATA har erklæret Qatar Airways for at være det første flyselskab i verden, til at få en certificering i at spore bagagen fra start til slut i vores hovedlufthavn Hamad International Airport.”

Qatar Airways opfylder kravene til IATAs bagageresolution 753 et år tidligere end forventet

IATAs  Senior Vice President for lufthavne, passagerer, gods og sikkerhed, Nick Careen, siger:

“Qatar Airways’ anstrengelser igennem det seneste år for at leve op til IATAs bagageresolution 753 om bagagesporing har givet pote. Vi lykønsker flyselskabet med at blive det første i verden til at opfylde bagageresolutionen til fulde i deres hovedlufthavn i Doha. Qatar Airways’ evne til at spore bagagen på dets rejse fra start til slut, tillader flyselskabet fuldt synligt at håndtere dets bagageoperationer og nemmere spore, modtage og levere mistet eller forsinket baggage, hvilket vil føre til en bedre passageroplevelse.”

Bagageresolution 753 blev udviklet for at reducere svindel og mishandling af baggage, hvilket skulle være med til at øge passagertilfredsheden og forbedre de overordnede bagagehåndteringslandskaber i lufthavne over hele verden.  Bagageresolutionen blev indført I 2016 og gjort obligatorisk for alle IATAs flyselskaber, der skal opfylde resolutionen inden den 1. juni 2018.

Certificatet blev fremvist for Qatar Airways’ hovedlufthavn Hamad International Airport (HIA) i Doha; når alle flyselskabets lufthavne i netværket opfylder resolutionen, vil IATA belønne Qatar Airways med et Platincertificat.
Hamad International Airport (HIA) blev tidligere i år placeret som den 6. bedste lufthavn i verden af Skytrax World Airport Awards, og er også blevet udnævnt til den bedste lufthavn i Mellemøsten for 3. år i træk. Lufthavnen blev endvidere også udnævnt til at have det bedste personale i Mellemøsten for 2. år i træk.

Qatar Airways har én af de yngste og nyeste flåder i luften. For nylig bestilte flyselskabet 100 nye fly fra Boing i en historisk luftfartsaftale. Qatar Airways var det første flyselskab i verden til at benytte verdens mest teknologi-avancerede fly, Airbus 350, og har også været det første flyselskab i Mellemøsten til at benytte det ultramoderne Boing Dreamliner fly.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *