Kom med indenfor i nok den bedste lounge i Norden

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

De bedste lounger i verden finder vi normalt ikke i Norden, men der er en lounge, som vi faktisk syntes høre til blandt de bedre og vi syntes det er den bedste lounge i Norden. Læs med her og se, hvilken lounge vi taler om og kom gerne med din kommentar om du er enig med os.

Loungen vi taler om er naturligvis Finnairs lounge i non-Schengen området i Helsinki lufthavnen – mere specifikt er det Finnairs Platinum Wing.

Finnair loungens reception. Foto: Henrik Olsen

Loungen består af to dele. Den ene er Business Class loungen og den anden – mere esklusive del – er den såkaldte Platinum Wing. Platinum Wing giver nogle bedre muligheder for at spise og drikke og vil ofte heller ikke være så fyldt.

Adgangen til Platinum Wing får du hvis du er Finnair Plus Platinum Lumo eller Platinum medlem. Det giver også adgang, hvis du har oneworld Emerald status.

Du finder loungen i non-Schengen området af lufthavnen og lige ved siden af gate 52.

Business Class Lounge

Når du kommer ind i Business Class loungen, så mødes du af et stort åben område, hvor disse 3 stole er placeret. Det minder mig altid om Men in Black filmen, hvor Will Smith sidder i den danske designer, Henrik Thor-Larsens, Ovalia Egg Chair fra 1968 og laver en adgangsprøve. Så det er godt at se at Finnair valgte at beholde disse stole efter loungens renovering.

3 styk Ovalia Egg Chair fra 1968 står i starten af loungen. Foto: Henrik Olsen

I denne forreste del af Business Class loungen, så er der en stor self-service bar. Denne deler også loungen op og bag ved denne er den anden del, hvor du også finder en flot desginet bar.

Den forreste self-ervice bar. Foto: Henrik Olsen

Baren er en bemandet bar og er i den bagerste del af lounge. Designet er flot og åbent og baren er helt rund.

Den flotte runde bemandet bar. Foto: Henrik Olsen

Der kan du få et større udvalg af både alkoholiske drikke og en række uden.

At det er en bemandet bar betyder bare at det virkelig giver et mere personligt udtryk og dermed også et for de fleste bedre oplevelse.

Det er også muligt med self-service. Det sker i blandt andet den forreste del af loungen, hvor kolde drikkevarer er til høflig selvbetjening.

Det samme gælder for buffetområdet. Der er der også høflig selvbetjening. Det er et ganske godt udvalg af forskellige retter og salater. Jeg besøgte loungen under skiftet fra morgenmad til frokost, så kunne ikke se det fulde udvalg.

Platinum Wing Lounge

I Platinum loungen, som du kommer ind i via receptionen (indgangen ligger til venstre for receptionen), der mødes du af en flot og åben bar.

Baren i Platinum Wing møder dig som det første i loungen. Foto: Henrik Olsen

Der er flere gode og komfortable stole og sofaer at finde i loungen. Generelt er komfortniveauet højt og det er god mulighed for at sidde privat rundt om i loungen.

Et kig ned mod restauranten og buffetområdet i Platinum Wing. Foto: Henrik Olsen

Som en del af servicen, så kan du som gæst i Platinum Wing vælge at spise i restauranten. Den tilbyder en kombination af a la carte og buffet.

Restaurantområdet i loungen med baren i baggrunden. Foto: Henrik Olsen

Buffetområdet er åbnet og er samtidig også køkkenet for a la carte delen. Der er fin betjening hele tiden, men i de travle perioder, så kan det godt tage lidt længere tid at få sin mad til bordet.

Buffetområdet i Platinum Wing. Foto: Henrik Olsen

Der er en lang række af muligheder i loungen. Det gælder både for forretter, hovedretter og desserter, som ses på billedet herunder.

Det runde bord i midten er udelukkende til dessert og kager. Foto: Henrik Olsen

Jeg fik mig en rensdyrburger, som var ganske velsamgende og saftig.

Finnairs rensdyrburger, som serveres i Platinum Lloungen. Foto: Henrik Olsen
Der er et sted i Platinum loungen, hvor der er udsigt til de parkerede fly. Foto: Henrik Olsen

Der mangler som sådan ikke plads i loungen, men det var tydeligt ved mit besøg at Platinum Wing er populær. Der var ganske godt fyldt op til de store langruteafgange – især i restaurantdelen. Men ikke noget som loungen ikke kunne klare.

Toilet, bad og sauna…

Du kommer ikke uden om at skulle vurdere en god lounge ud fra dens muligheder for toilet og badeforholdene. Her er loungen helt med fremme og har flotte toilet og badeforhold.

En ting, som er en central del af finsk kultur, er mulighed for at tage en tur i (fælles) sauna. Dette kan du nemt gøre og der er gode badeforhold, håndklæder og endda drikkevarer, som du kan tage med dig. Det er en overraskende behagelig ting at gøre inden en længere flyvning.

Konklusion

Overskriften på denne anmeldelse er “Kom med indenfor i nok den bedste lounge i Norden”. Dette holder vi fast i.

Business Class loungen og Platinum Wing lever fuldt op til mange af de bedste lounger vi ser rundt i verden og helt klart den bedste i Norden.

Det siger vi ud fra selve loungens indretning, men også hvilke ting den tilbyder til dig som gæst.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

+ Stor lounge
+ Godt udvalg af mad og drikke
+ God hastighed på WiFi
+ Gode faciliteter med toilet, bad og sauna

Cons

- Loungen blev hurtigt fyldt op ved langruteafgangene - især Platinum Wing delen
- Personalet havde til tider svært ved at følge med

Mad / Drikke

Faciliteter

Komfort

Service

Generel Vurdering

Konklusion

Overskriften på denne anmeldelse er "Kom med indenfor i nok den bedste lounge i Norden". Dette holder vi fast i.

Business Class loungen og Platinum Wing lever fuldt op til mange af de bedste lounger vi ser rundt i verden og helt klart den bedste i Norden.

Det siger vi ud fra selve loungens indretning, men også hvilke ting den tilbyder til dig som gæst.

4.5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *