Luftfarten er med på årets Folkemøde og vil sætte grøn omstilling på dagsordenen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I dag drager blandt andet Billund Lufthavn mod Solskinsøen, der bliver henlagt til årets Folkemøde. Billund Lufthavn skal sammen med Københavns Lufthavn, SAS, Naviair, Norwegian og Brancheforeningen Dansk Luftfart (BDL) sætte den grønne omstilling på dagsorden, hvilket kommer til at ske på Infrastrukturens Dag, fredag den 16. juni 2023.

Billund Lufthavn deltager igen i år til Folkemødet på Bornholm, sammen med andre aktører inden for luftfarten.

Programmet er tætpakket, og der kan i dag ikke blive talt om luftfart uden, at det berører den grønne omstilling. Det gælder også for branchens egne indlæg.

Fredag den 16. juni holder Billund Lufthavn med en stor repræsentation af dansk luftfart to debatindlæg, der handler om, hvordan, hvornår og hvorfor luftfarten skal omstilles. Det sker på på Infrastrukturens Dag.

Programmet for Infrastrukturens Dag på årets Folkemøde. Kilde: Billund Lufhavn / PR

Den grønne omstilling i luftfarten er essentiel, og vi hverken kan eller vil lægge skjul på, at den skal omstilles. Vi kan meget som branche, og via Luftfartens Klimapartnerskab har vi også nedsat nogle ambitiøse anbefalinger. Det er bl.a. noget af det, vi skal debattere med politikere, embedsfolk, det unge klimaråd og flere om på vores debat på fredag.

Jan Hessellund, adm. direktør Billund Lufthavn.

Billund Lufthavn er med til at prioriterer den grønne omstilling

Billund Lufthavn er en gateway for international erhvervsliv, rejseglade gæster, der skal på drømmeferien, eller gæster, der skal besøge venner og familie et sted i verden. Billund Lufthavn og luftfart i det hele taget er direkte årsag til mange glæder: Herunder udvikling, vækst og minder for livet.

Det forsøger Billund Lufthavn at gøre på en ansvarlig måde, og det er selvfølgelig ved at gøre en indsats for at omlægge branchen, så det bliver et grønt alternativ. Flytransporten spiller en afgørende rolle i fremtidens grønne mobilitet.

I Billund Lufthavn har vi mange lokale indsatser, og vi er CO2-neutrale for vores direkte udledning for Billund Lufthavn A/S. Den tungere del er selvfølgelig selve flytrafikken, og her gør vi en stor indsats sammen med resten af branchen. Og der er ingen tvivl om, at luftfarten er central i fremtidens grønne mobilitet. Det kræver samarbejde på tværs af industrien, på tværs af sektorer og på tværs af politiske partier, og vi kan se, at det rykker. Og det rykker hurtigt.

Billund Lufthavn er en del af en lang række grønne partnerskaber, hvor bl.a. Triangle Energi Alliance (TEA) er et stærkt partnerskab på tværs af værdikæden i Trekantområdet. Her rykker det enormt hurtigt med Europas største brintfabrik, der er koblet direkte op på raffinaderiet, Crossbridge. Omstillingen er lige om hjørnet.

Jan Hessellund, adm. direktør Billund Lufthavn.

Faktaboks: Billund Lufthavn deltager i følgende grønne partnerskaber:

Kilde: Pressemeddelse
Forsidefoto: Taget af Pelle Rink / FolkemødetHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *