Spies og Too Good To Go i samarbejde om madspild

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

40 procent af den mad, der produceres i verden, går til spilde ifølge en rapport fra WWF. For første gang nogensinde er den danske madspildsapp, Too Good To Go med millioner af brugere verden over, gået sammen med en rejsearrangør – nemlig danske Spies, der hvert år sender en kvart million danskere på ferie og dermed er Danmarks største rejsebureau. Sammen ønsker de to parter at bekæmpe madspild på danskernes ferierejser.

Til at begynde med starter Spies samarbejdet med Too Good To Go på to af rejsearrangørens voksenhoteller, Sunprime Waterfront og Sunprime Pollensa Bay på Mallorca. Projektet er netop gået i luften her i foråret, og planen er at udvide til en række andre hoteller og rejsemål. Og ’lykkeposerne’ med overskydende mad fra hotellets køkkener er blevet taget godt imod på den populære ferieø i Spanien, et land som allerede har seks millioner brugere af Too Good To Go-appen. Ifølge Hotel Manager på Spies’ Sunprime-hotel Pollensa, Nadal Horrach, er ordningen med til at sikre, at den gode mad, der måtte være i overskud i køkkenet, ikke går til spilde. Samtidig bidrager ordningen til, at folk i området kan få lækker mad billigt.

Spansk reklame for Too Good to Go. Foto: Spies / PR

Ønsker at nedbringe de 250 kilo mad, der går til spilde hvert sekund i Spanien

Alene i Spanien bliver der angiveligt smidt 250 kilo mad ud hvert eneste sekund. Et tal som Spies og Too Good To Go ønsker at bringe ned. Kommunikationschef Sofie Folden Lund siger:

Indsatsen mod madspild er vigtig – og i Spies ønsker vi at bidrage ved at sikre, at alt den gode mad, som vi producerer, hvoraf der ofte vil være lidt i overskud, kan komme flest mulige til gavn. I det hele taget giver samarbejdet med Too Good To Go rigtig god mening som en del af hele vores arbejde med at bringe endnu mere omtanke ind i de rejser, vi udbyder.

Sofie Folden Lund, Kommunikationschef i Spies

Hos Too Good To Go er man ligeledes begejstret for at komme ind i endnu et vigtigt område af madsplidsbekæmpelsen, nemlig rejsebranchen – og endda med Danmarks største rejsearrangør i front. Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark, udtaler:

Vi er glade for det nye partnerskab med Spies, som vi ser frem til at udbrede til endnu flere rejsedestinationer. Jeg håber, at Spies som Danmarks førende rejsearrangør kan inspirere andre virksomheder i rejsebranchen til også at mindske deres madspild.

Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark.

En del af missionen om at rejse endnu mere med omtanke

Planen er, at samarbejdet skal udvides til hele Spanien – og også gerne til andre af Spies’ rejsemål – og er en del af koncernens arbejde for at sikre størst mulig omtanke i deres rejseudbud. Sofie Folden Lund siger:

Alene indenfor det seneste år har vi i Spies indgået partnerskaber med World Animal Protection for at sikre dyrevenlige rejseoplevelser, med Red Barnet for at støtte op om børns rettigheder og med forskellige samarbejdspartnere inden for udvikling af syntetisk flybrændstof. Og vi glæder os til at samarbejdet med Too Good To Go om at bekæmpe madspild forhåbentlig udvides og bliver en succes andre steder også

Sofie Folden Lund, Kommunikationschef i SpiesHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *