Lufthansa CityLine vil nu flyve med Airbus A319

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Takket være en ny overenskomst med piloterne kan Lufthansa CityLine nu også tage Airbus A320 familien i brug. Den første Airbus A319 vil lette fra München næste forår.

Hidtil har Lufthansa CityLine opereret med Embraer 190/195 og Bombardier CRJ900 på de kortere ruter fra hub’ene i Frankfurt og München. Blandt andet på ruten fra København til München.

Nu er Lufthansa CityLine og piloternes fagforening Vereinigung Cockpit blevet enige om en ny overenskomst for de ca. 650 piloter. Aftalen indeholder en introduktion af en ny fremtidssikret flytype hos CityLine. Fra 2019 vil Lufthansa CityLine begynde at operere serie A320 fly overtaget fra Lufthansa. Den første A319-100 vil afgå fra München næste forår. Yderligere fem fly vil følge efter inden udgangen af 2020.

Wilken Bormann, Formand for Supervisory Board of Lufthansa CityLine og CEO of Lufthansa Hub Munich, udtaler:

Lufthansa CityLine har i mange år varetaget en vigtig del af vores feeder trafik til München og Frankfurt.  Indførelsen af A320 segmentet er derfor et logisk næste skridt. Med den nye kollektive overenskomst har begge parter vist deres vilje til i fællesskab at udvikle Lufthansa CityLine til en nøgle komponent i Lufthansa Group.

Parterne er blevet enige om en omfattende pakke. Blandt andet omfatter den en moderat lønforhøjelse de næste tre år og en forhøjelse afhængig af væksten i 2021. Essentielle punkter i firmaets pensionsplan vil blive tilpasset reglerne for Lufthansas øvrige ansatte. Et andet aspekt er en optimering af træningen af piloterne. Pakken åbner derfor store muligheder for vækst.

Om Lufthansa CityLine

Lufthansa CityLine er et datterselskab af Deutsche Lufthansa AG og er specialiseret i hub trafik til og fra Frankfurt og München. Hvert år flyver omkring 8 millioner passagerer med deres omkring 50 fly. Flåden flyver til omkring 80 lufthavne i mere end 24 lande mere end 300 gange hver dag. Lufthansa CityLine har omkring 2.200 ansatte.

Foto: Lufthansa A319Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *