Lufthansa enige med fagforeningen Ver.di

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I sidste uge, så var der en dags strejke blandt Lufthansa’s personale på jorden, som ramte flere rejsende. Nu er der en aftale på plads og dermed er en potentiel storstrejke ikke længere aktuel i denne omgang.

Aftalen, som Lufthansa har indgået med fagforeningen Ver.di, kommer oven på den en-dags strejke vi oplevede i sidste uge (onsdag den 27. juli). Der var flere end 1.000 fly aflyst og det gav massive problemer for de mange ferierejsende i den travle sommersæson.

Nu er en ny 18 måneders aftale på plads for Lufthansa’s personale på jorden. Dog er der ikke helt ro endnu, da Lufthansa fortsat ikke har nogen aftale på plads med deres piloter. Piloterne har endda allerede stemt for at de vil gå i strejke, hvis ikke der kommer nogen aftale.

Aftalen som er indgået med fagforeningen Ver.di dækker over 20.000 medarbejdere. De får en lønstigning i 3 etaper:

  • 2022 giver 200 euro ekstra i månedsløn
  • 2023 giver 2,5% stigning i lønnen
  • 2023 giver 2,5% stigning i lønnen

Så lige nu er produktionen sikret og Lufthansa kan fortsætte med at flyve, men piloterne aftale kan fortsat ende med en strejke af kortere eller længere varighed.

Lufthansa har i denne rapporteret at deres økonomiske situation er på vej mod grønne tal for hele 2022. Derfor vil det være forventeligt at der kommer en aftale med piloterne også – og ikke ender ud i en længere strejke, som den SAS netop har været igennem.

Lufthansa CRJ-900LR (D-ACKE) i Nuremberg Albrecht Dürer Airport (NUE) (Foto: BongoPlanes)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *