Lufthansa forventer første Boeing 777-9 til sommer 2026

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Lufthansa forventer først at have det første fly af den nye Boeing 777-9-serie i sin flåde til sommeren 2026. Dette nye flytype skulle have været leveret for længe siden.

For to år siden besluttede Lufthansa derfor at købe nye Dreamliners for at kompensere for forsinkelsen af de fly, der stadig skal leveres. CEO Jens Ritter tror ikke længere på, at Boeing vil levere den første Boeing 777-9 i 2025. “Vi forventer nu det første fly i sommeren 2026,” forklarer administrerende direktør i et interview med Aviation Week under et arrangement i det tyske selskab.

Lufthansa Boeing 777-9 først i 2026

Det tyske flyselskab har i alt bestilt 20 Boeing 777-9 fly. Lufthansa er sammen med Emirates det første flyselskab, der vil flyve med denne nye type Boeing-fly. Emirates CEO Tim Clark var også tidligere i år i tvivl om leveringen af ​​deres første Boeing 777-9. “Dette burde være efterfølgerne til vores meget brugte Boeing 777-300ER-fly,” udtalte han tidligere åbent.

Business Class-kabine i Lufthansa Boeing 777-9 (Kilde: Lufthansa Group)
Business Class-kabine i Lufthansa Boeing 777-9 (Kilde: Lufthansa Group)

I 2013 besluttede Lufthansa at bestille 20 Boeing 777-9 fly. Hvis alt går efter det nye plan, kommer det første fly først ind i flåden tretten år efter bestilling. Så sent som i marts i år forsikrede Boeing Commercial Airplanes-direktør Stan Deal, som siden er trådt tilbage, at det første fly ville blive leveret i 2025. Det regner tyskerne altså ikke med. Flyselskabet har ikke kun problemer med for sent leverede fly. Den nye business class, som Lufthansa introducerer i denne måned, er også blevet udskudt flere gange.

Hovedbillede: Lufthansa / PR

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Goffe de Boer og bragt på vores hollandske søsterside.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *