Lufthansa: Nu kan man betale for ekstra ydelser ved check-in og i gaten

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Så er det slut med at rende fra check-in til lufthansas kontor i lufthavnen for at betale for den ekstra bagage – og tilbage til check-in for at vise kvitteringen, før boarding kortene kan udleveres og man kan begive sig mod sikkerhedskontrollen. Lufthansa vil nemlig begynde at tage i mod betaling ved check-in.

Lufthansa vil nu etablere et enkelt og sikkert system til at betale for ekstra ydelser ved check-in: “Amadeus Airport Pay”. Det fremgår af en pressemeddelelse, som Lufthansa lige har udsendt. Systemet er udviklet af Amadeus (som udvikler IT løsninger til luftfartsbranchen) og den franske virksomhed Ingenico, og vil blive taget i brug i mere end 170 lufthavne over hele verden (hvilket svarer til omkring 75% af lufthansas destinationer). Systemet indføres i løbet af juni måned.

Terminaler ved check-in og i gaten

Passagererne kan betale for ekstra ydelser som for eksempel ekstra baggage med betalingskort med chip og digitale tegnebøger. Derudover kan flyselskabets personale bruge disse terminaler til eksempelvis at udbetale kompensation til de passagerer, der frivilligt venter til en senere afgang, når flyet er overbooket.

Kai Schilb, Head of Payment i Lufthansa Group udtaler

“Det er Lufthansa Groups målsætning at lette passagerenes rejse ved at indføre denne sikre og lette  betalingsmetode. Amadeus Airport Pay gør det muligt for vore rejsende at tilvælge ekstra serviceydelser på deres rejse mens de checker ind i lufthavnen eller senere ved gaten – og samtidig anvende en bred vifte af forskellige sikre og umiddelbart tilgængelige betalingsmuligheder”

Philipp Vetten, Head of IT Payment Projects i Lufthansa Group Hub Airlines tilføjer.

“Ud over at være en IT løsning, får Lufthansa Group fuld kontrol over betalingerne, da Amadeus Airport Pay gør det muligt at etablere direkte forbindelse til en et stort udvalg af betalingssystemer. Vi ser frem til snart at indføre denne service ved check-in skranker og billetkontorer i mere end 170 lufthavne”

Sikkert system

Amadeus Airport Pay er fuldt ud kompatibelt med PCI-DSS, der er de sikkerhedsstandarder, der er defineret af hele betalings kort sektoren. Ved at bruge PIN koder for alle betalingskort, har vil man forhindre misbrug ved selve betalingen.

Flere betalingsydelser hos Lufthansa?

Det fremgår af pressemeddelelsen, at Lufthansa Gruppen stræber efter at tilbyde kunderne et større udvalg af service-ydelser og produkter som passer til de rejsendes behov. Dette tolker jeg som, at Lufthansa fremover vil have et mere bredt udbud at varer og services, som kan tilkøbes. Med Amadeus Airport Pay har man indført et system, som kan håndtere salget og betalingen for disse tilkøb.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *