Lufthansa Technik konverterer A380 til fragtfly

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Lufthansa Technik kan nu tilbyde en løsning, hvor et Airbus A380 passagerfly kan konverteres til et fragtfly.

En Airbus A380 som fragtfly, har længe været en idé som har været på tegnebrættet. Airbus selv, var de første der kom på idéen. Den gang skulle flyet helt fra starten produceres som fragtfly, og bruges på meget belastede fragtruter.

Hele 27 eksemplarer af fragtvarianten blev bestilt, men Airbus leverede aldrig et eneste. Airbus blev nemlig ved med at udsætte leveringsdatoen, grundet problemer med passagervarianten, som forsinkede hele produktionen. i år 2007 blev det sidste A380F-fly afbestilt, og mange ordrer gik i stedet til Boeings B747-8F.

Ombygning til fragtfly

I alt 242 eksemplarer af passagerversionen af A380 er rullet ud fra Airbus’ fabrikker. Flere af disse er dog af forskellige årsager endt på langtidsopbevaring, eller er pensionerede helt. Årsager som alder, efterspørgsel og den nuværende corona krise spiller ind her.

Lufthansa Technik har imidlertid fundet nyt liv til flyvemaskinen, og har fra en ukendt kunde, fået ordre på at ombygge et Airbus A380-fly til en fragtmaskine – en såkaldt P2F konfiguration.

Samtidig annoncerer Lufthansa Technik, at de som en permanent pakkeløsning, lancerer konfigurationer af Airbus A380 passagerfly, til fragtfly. Dermed fødes ideen om en Airbus A380F på ny!

En Airbus A380 kan læsse 150 ton, og kan dermed melde sig som verdens største fragtfly, næst efter Antonovs AN225. Lufthansa Technik har ifølge dem selv, mødt stor interesse for deres pakkeløsning på konfigurationer, og forventer flere ordrer indenfor den nærmeste fremtid.

I nedenstående video, kan du høre mere om den nye mulighed, for at bygge verdens største passagerfly, om til fragtfly:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *