Luftrummet over Grønland indskrænkes

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

På grund af risikoen for en ukontrolleret spredning af covid-19 begrænses mulighederne for indrejse i Grønland af passagerer fra resten af verden undtagen Danmark.

Transportministeriet har meddelt at der er indført et flyveforbud til Grønland frem til den 31. januar 2021.

Grønland er i en særlig situation i kraft af de store afstande mellem mindre byer og bygder, hvor der er begrænsede lokale sundhedsfaciliteter. De danske sundhedsmyndigheder vurderer, at i det grønlandske samfund vil selv et mindre antal syge kunne få store konsekvenser for det lokale sundhedsvæsen. Derfor er Grønland i en særlig sårbar situation i tilfælde af udbredt smitte med covid-19, og på den baggrund har det grønlandske selvstyre ønsket at begrænse indrejse til landet.

Covid-19 skal tages meget alvorligt, og Grønland er i en helt særlig sårbar situation, hvor det vil få meget store konsekvenser for lokalsamfundene, hvis der sker en ukontrolleret smittespredning. Derfor indfører jeg efter ønske fra det grønlandske selvstyre et generelt forbud mod civil luftfart til Grønland fra resten af verden undtagen Danmark.

Benny Engelbrecht, Transportminister

Flyveforbuddet blev indført fra mandag den 9. november 2020 og vil efter grønlandsk ønske vare til og med den 31. januar 2021, og det vil være muligt at forlænge forbuddet. Tiltaget er et generelt forbud mod civil luftfart med passagerer til Grønland med undtagelse af flyvninger fra Danmark. Så Air Greenland kan forsætte deres flyvninger som de eneste kommercielle med passagerer.

Air Greenland på vej i dag fra København til Grønland er undtaget for forbuddet. Kilde: FlightRadar24

Forbuddet vil ikke omfatte fragtflyvninger og militærflyvninger. Herudover vil Thulebasen ikke være omfattet af forbuddet.

Forsidefoto: Wikimedia CommonsAgainErickHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *