Emirates Group offentliggør halvårsregnskab og kommer med første negative resultat i mange år

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Emirates Group har netop offentliggjort regnskabstal for første halvår af regnskabsåret 2020-21 (perioden 1. april – 30. september i selskabets skæve regnskabsår). Ikke overraskende er koncernen og dens selskaber præget af den verdensomspændende COVID-19-pandemi.

Koncernens omsætning var 13,7 mia. AED (3,7 mia. USD) i de første seks måneder af 2020-21, et fald på 74% fra 53,3 mia. AED (14,5 mia. USD) i samme periode sidste år. Det dramatiske fald i omsætningen skyldtes COVID-19-pandemien, der satte den globale flypassagertrafik i stå i mange uger, da lande lukkede deres grænser og indførte skrappe begrænsninger for alle typer rejser mellem lande.

Som konsekvens måtte Emirates og dnata’s base, den internationale lufthavn i Dubai, suspendere planlagte passagerflyvninger i otte uger i perioden april – maj 2020. Koncernen rapporterer et nettotab for halvåret 2020-21 på AED 14,1 mia. (USD 3,8 mia.). Koncernenlikviditeten var pr. 30. september 2020 på 20,7 mia. AED (5,6 mia. USD) sammenlignet med 25,6 mia. AED (7,0 mia. USD) pr. 31. marts 2020.

Vi begyndte vores nuværende regnskabsår midt i en global nedlukning, da flypassagertrafikken bogstaveligt talt stod stille. I denne hidtil usete situation for luftfarts- og rejsebranchen registrerede Emirates Group et halvårstab for første gang i over 30 år. I en situation, hvor passagertrafikken forsvandt, har Emirates og dnata til gengæld vist agilitet og evnet at skifte strategi for at imødekomme øget efterspørgsl på blandt andet fragt. Det har hjulpet os med at løfte en forventet indtægt fra nul til 26% af vores niveau samme tid sidste år.

Koncernens robusthed over for den nuværende udfordring er et klart tegn på styrken i vores forretningsmodel og mange års investering i know-how, teknologi og infrastruktur. De investeringer viser nu deres værdi i forhold til omkostningsniveau og operationel effektivitet. Både Emirates og dnata har opbygget stærke brands, og de står stærkt på digitale løsninger, som fortsat tjener os godt og har gjort det muligt for os at reagere præcist på det pludselige skift i kunde- og forretningsaktiviteter online de sidste seks måneder.

Vi har været i stand til at udnytte vores egne, stærke likviditetsreserver, og gennem vores aktionær og den finansielle sektor i øvrigt, fortsætter vi med at sikre, at vi har adgang til tilstrækkelig finansiering til at opretholde vores forretning i den udfordrende periode, vi er i.

Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, bestyrelsesformand og administrerende direktør for Emirates Airline & Group

I første halvdel af 2020-21 tilførte aktionærne i Emirates USD 2 mia. ansvarlig kapital til selskabet, og de vil fortsat støtte os på vores vej mod en mere normal situation.

Emirates Group 24% færre medarbejdere

Emirates-koncernens medarbejderbase er sammenlignet med 31. marts 2020 reduceret med 24% og udgør nu 81.334 pr. 30. september 2020. Dette er helt i tråd med selskabets forventede kapacitet og forretningsaktiviteter i den kommende tid og set i lyset af  de generelle udsigter for branchen. Emirates og dnata undersøger fortsat alle muligheder til at fastholde sin erfarne arbejdsstyrke.

Læs den fulde pressemeddelelse om Emirates’ halvårsregnskab HER (teksten er på engelsk).Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *