Madorgie og COVID-19 test i Billund Lufthavn

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Billund Lufthavn er på vej tilbage til normalen. King Hamlet lounge er åben. Det er Lagkagehuset også. Og når lander, kan du få en COVID-19 test.

Hvis du flyver ud af Billund Lufthavn, skal du hverken tørste eller sulte. Cafeen tæt på check-in er åbne. Og når du er kommet igennem sikkerhedskontrollen er både King Hamlet Lounge og Lagkagehuset klar til at dække dine behov. Loungen har naturligvis ændret lidt på procedurerne og udvalget. Der er ikke længere selvbetjening fra buffeten. I stedet for bliver du serviceret af personalet. Du bliver altså ikke blot spist af med en pose saltstænger eller kiks, som vi har hørt om i andre europæiske lufthavne. Sammenlignet med det lille udbud i udlandet, har du adgang til et rigtigt madorgie i Billund.

COVID-19 test

Når du kommer hjem, er fra udlandet kan du blive testet for COVID-19. Som led i den nationale teststrategi er det opsat en teststation, hvor du kan få vished for, om du har COVID-19.

Afstandsmarkører, spritdispensere og en masse andre forholdsregler vil du møde i Billund Lufthavn for at skabe trygge rammer

Som en reaktion på, at grænserne åbner yderligere, er der blevet etableret en ny teststation i Billund Lufthavn. Planen var, at teststationen skulle åbnes 22. juni, men åbningen er blevet fremrykket til 18. juni, hvor principperne for de nye rejsevejledninger er blevet præsenteret. Region Syddanmark har i samarbejde med Billund Lufthavn reageret hurtigt, og fra 17. til 18. juni er der blevet bygget en teststation, der udelukkende skal teste for COVID-19 og ikke for antistoffer.

Teststationen er et frivilligt tilbud, når de rejsende rejser fra udlandet til Billund Lufthavn. Der gælder næsten de samme regler i teststationen i lufthavnen som i de hvide telte rundt i landet: Har man tegn på symptomer, skal man søge egen læge eller vagtlægen. Men i teststationen i lufthavnen er der ingen tidsbestilling.

I takt med at Danmark åbner grænserne vil Testcenter Danmark udvide testtilbuddet, så indrejsende har mulighed for at tage en test for COVID-19 ved grænseovergangene og i lufthavne. Region Syddanmark er blevet bedt om at stå for driften af teststationen blandt andet her i Billund Lufthavn. Vi vil gerne sige tak til lufthavnen for deres store hjælp med at få stationen hurtigt etableret.

Kenneth Ravnholt, beredskabskoordinator i Region Syddanmark og ansvarlig for etableringen af teststationen i Billund Lufthavn.

Trygge rammer for de rejsende

Nu kan danskerne igen se frem til en sommer med mulighed for varme sydeuropæiske himmelstrøg. Billund Lufthavn er klar til at tage imod passagerne i rammer, hvor passagerne kan føle sig trygge. Derfor er Ditte Bank Thorsager, der står for at sikre den gode passageroplevelse i hele lufthavnen, glad for etableringen af teststationen, da det er med til understøtte trygheden i lufthavnen.

Vi arbejder hårdt og målrettet på, at alle passagerne skal have en god oplevelse i Billund Lufthavn. Her skal være trygt at være. Det gælder udrejse såvel som indrejse. Derfor er vi meget glade for, at Region Syddanmark etablerer en teststation i lufthavnen med så kort varsel, da det er med til at sikre tryghed for de rejselystne.

Ditte Bank Thorsager, Head of Passenger Experience i Billund Lufthavn.

Mundbind og visir

Passagerne i Billund Lufthavn får også en anden oplevelse end normalt, når de træder ind i lufthavnen. Fra i mandags 15. juni er der nemlig blevet indført nye retningslinjer for bl.a. værnemidler, øget rengøring og højere informationsniveau.

Derfor gælder det, at alle ansatte, passagerer og pårørende, der har et ærinde i lufthavnen som minimum bærer mundbind, når de befinder sig i terminalen. De øgede retningslinjer om bl.a. at bære mundbind kommer fra Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og er gældende for alle europæiske lufthavne.

Vi følger både de danske og de internationale retningslinjer, så alle rejsende føler sig trygge. Vi har højnet informationsniveauet, opstillet spritdispenserer, sat afstandsmarkører på gulvet, og alle ansatte bærer som minimum mundbind, sidder bag plexiglas eller har visir på

Vi har taget alle de forholdsregler, vi kan for at sikre tryghed, men vi beder også passagerne om at tage et medansvar og følge myndighedernes retningslinjer: Bliv hjemme, hvis du er syg, sprit hænder, hold afstand og host og nys i ærmet. Hjælp os med at holde lufthavnen tryg.

Ditte Bank ThorsagerHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *