Maersk Air Cargo havde første afgang i går

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Mandag blev Maersk Air Cargos første fragtfly sendt på vingerne fra Billund Lufthavn til Kina. Det skete efter en reception med skåltaler, snoreklip og netværk blandt andet med besøg fra transportminister Thomas Danielsen og erhvervsminister Morten Bødskov.

Billund Lufthavn har store ambitioner om at blive det foretrukne luftfragtshub i Norden. Vækststrategien frem mod 2040 er et tydeligt bevis herpå, og der er store forhåbninger. Aktiviteten under Covid-19 med Billund Lufthavn som samfunds kritisk infrastruktur var endnu en bekræftelse og anerkendelse af cargoorganisationen i Billund Lufthavn.

Nu har Maersk Air Cargo igangsat deres europæiske luftfragthub i Billund Lufthavn, som igen er en anerkendelse af den kvalitet, som bliver tilbudt i Cargo Handling Billund Airport. Og som i den grad understøtter Billund Lufthavns position som et stærkt luftfragthub.

I dag har vi budt velkommen til Maersk Air Cargo. Opstarten af deres operationer her er et tydeligt bevis på, at vi tilbyder et unikt og fleksibelt produkt for fragtselskaber. Billund Lufthavn er ved at cementere sig som et luftfragthub i Norden. Den position bidrager Maersk til. Nu ser vi frem til et langt og godt samarbejde med dem.

Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn.

Maersk Air Cargo placerer europæisk luftfragthub i Billund Lufthavn

I dag har Maersk Air Cargo sendt det første af mange fly af sted fra Billund til Hangzhou, Kina. Billund Lufthavn er valgt af Maersk Air Cargo pga. fleksibilitet og smidige operationer fra Cargo Handling Billund Airport.

I dag har vi haft æren at sende det første af mange fragtfly fra Billund til Kina. Billund Lufthavn ligger placeret centralt i et logistikknudepunkt, og det er herfra, at vi kommer til at bygge vores luftfragthub i Europa op. Billund er et naturligt valg for os, da lufthavnen kan sikre en hurtigt og smidig operation, hvilket er centralt for os og vores kunders forsyningskæder.

Michel Pozas Lucic, der er chef for al luftfragt i A.P. Møller – Mærsk.
Maersk Air Cargo Boeing 767-300F i Billund. Foto: BLL/PR

Globale vækstmuligheder omkring Billund Lufthavn

Thomas Danielsen, transportminister, deltog i dagens arrangement i Billund Lufthavn med hans ministerkollega, erhvervsminister, Morten Bødskov. I dagens tale satte transportministeren nogle ord på, at Midtjylland og Vestdanmark er et skidt tættere på at blive verdens navle med de globale udviklings- og vækstmuligheder rundt om Billund Lufthavn.

Det glæder mig, at Billund Lufthavn har udviklet sig til et attraktivt europæisk knudepunkt, der kan tiltrække cargo fra mange lande og skabe nye globale vækstmuligheder for vores virksomheder. Åbningen af Mærsk Air Cargos hub er et bevis på, at mange års investering i infrastruktur skaber muligheder både i Midtjylland og i resten af landet. Midtjylland er endnu ikke verdens navle, men fra i dag er vi et skridt tættere på.

Thomas Danielsen, transportminister.

Foto: BLL/PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *