MasterCard lounge, Prag

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der er gode muligheder for at arbejde og slappe af i den store MasterCard lounge i Prag. Udvalget af mad og drikkevarer er fint for en forretningsrejsende, som er på vej til et vigtigt møde. Men en flok sultne teenage drenge eller en gruppe tørstige engelske fodboldfans ville nok ønske et større udvalg.

Vaclav Havel lufthavnen i Prag er den største lufthavn i de nye EU-lande. De sidste år har passagervæksten været tæt på 10% og man forventer at nå op på 15 mill passagerer i 2017. Det tjekkiske selskab Czech Airlines har et omfattende netværk fra Prag, men også andre selskaber har etableret sig dér. Lufthavnen har derfor fået en position som hub med mange gode forbindelser til Central- og Østeuropa samt Mellemøsten. Der er også flere ruter til Asien, efter Korean Air i 2013 overtog 44% af aktierne i Czech Airlines og dermed udbyggede det strategiske samarbejde mellem selskaberne.

Danskere bør overveje at rejse via Prag

Czech Airlines er med i SkyTeam alliancen, hvor også KLM, Air France og Alitalia er medlem. Det er derfor oplagt, at rejsende, som har status hos et SkyTeam selskab overvejer at flyve med Czech Airlines via Prag, specielt efter Czech Airlines nu også har fået direkte ruter mellem Prag og de danske lufthavne i København, Billund samt Aarhus. Derfor har vi valgt at anmelde loungen, som er placeret i non-Schengen området.

MasterCard Lounge i terminal 1

Terminal 1 er reserveret udelukkende til afgange til lande udenfor Schengen området. Der er tydelig skiltning til loungen, og af informationsskærmens skiftende billeder  fremgår tydeligt, hvilke selskaber, der har aftaler med loungen. Desuden giver Priority Pass og Diners Club adgang. Endelig har de tjekkiske banker et MasterCard produkt, som også giver adgang til loungen. Men, der er næppe mange af InsideFlyers læsere, der har et sådant kort.

Mad og drikke

Det meget traditionelle: Kaffe / the, Coca Colas forskellige sodavand, mineralvand, øl, rød- og hvid-vin samt 5 forskellige slags spiritus. Heraf var den midterste flaske den traditionelle tjekkiske bitter “Becherovka”. Det er dejligt at se, at loungen også har tjekkiske produkter.

Man er gået fra at have smurte sandwich i køleskabet til nu at have pålæg (ost, salami, skinke og kylling), hvilket jeg synes er en klar forbedring. Desuden er det muligt at tage oliven samt agurke- og gulerods stænger.

Dertil kommer brød, stegt kyllingebryst, kogte æg og en suppe. Desuden kan man få yoghurt og et begrænset udvalg af morgenmadsprodukter (som dog ikke er vist på billedet).

Udvalget af madvarer er meget passende, når man lige kommer fra hotellets morgenmadsbuffet eller har fået et måltid i i byen.

Siddepladser

Der er et lille spiseområde med et begrænset antal stole ved buffeten. Derfor tager mange af gæsterne også maden med ind i de bløde stole i de tilstødende lokaler. Væggen viser meget stilistisk de kendte tårne i prags gamle bydel.

Loungen er hyggeligt indrettet. I den ene del sidder man i små “Sofa-grupper”, der er adskilt med skillevægge. En andel del af loungen er dog mere åben (som vist i det allerførste billede). Dertil kommer et arbejdsområde, hvor man sidder i typiske kontorstole ved et skrivebord. Der er ingen undskyldning for at få arbejdet fra hånden, da der er masser af stik til el-nettet, med rige muligheder for at oplade pc-ere og smartphones.

Alt i alt en fin lounge – som giver rimelig value for money for de gæster, der betaler for adgangen med Priority Pass eller Diners kortet.

 

 

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Mad og drikke

comfort

Plads

Value for money

Generel Vurdering

Konklusion

En meget fin lounge, hvor man kan slappe af eller arbejde - alt efter behov. Tilstrækkeligt udvalg af mad- og drikkevarer.

4.5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *