Medie: Ingen dansker eller svensker i spil som ny SAS CEO

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I følge det norske nyhedsmedie Dagens Næringsliv, så er der 3 personer i spil som ny CEO i SAS, når Rickard Gustafson senere på året stopper. Det interessante er at der ikke er nogen fra Danmark eller Sverige med på listen.

Det har ellers været en tradition at CEO’en i SAS har skulle være kommet fra et af de 3 nordiske lande. Og eftersom Norge har solgt deres aktier og den nuværende CEO er en svensker, så var det “Danmarks tur”. Dette ser ifølge Dagens Næringsliv (bag en betalingsartikel) ikke ud til at blive til noget.

Podcast: Find ud af hvordan det går i Thai Airways lige nu

Deres liste ser sådan ud:

  • Alex Cruz (55), tidligere chef i British Airways
  • Alexis von Hoensbroech (50), chef i Austrian Airlines
  • Anko van der Werff (48), chef i flyselskapet Avianca – Sydamerika

Læs mere: Alex Cruz i spil som nye SAS CEO

At det ikke skulle være en intern kandidat, syntes at være givet, da Rickard Gustafson meldte ud om at han ville stoppe. Det ville have været naturligt at have meldt en intern kandidat ud på dette tidspunkt. Da dette ikke skete var det forventet at der blev søgt efter en ekstern kandidat.

At Alex Cruz var nævnt som en kandidat passer meget godt til SAS. Han er ledig på markedet og har nogle af de fokusområder som SAS leder efter. Han har kæmpet med fagforeninger i sin tid i British Airways og han har stor erfaring fra at drive Vuelling og efterfølgende British Airways. Dermed får de en CEO, som vil tage udfordringen op og helt sikkert vil forsøge at transformere SAS.

Det er god interessant at de bryder traditionen og søger eksternt og ikke en skandinavisk kandidat.

Det tyder på at ledelsen i SAS, sammen med ejerkredsen, har erkendt at de er blevet presset meget af de lønaftaler som SAS har med de forskellige medarbejdergrupper. Dette kan økonomisk gøre at SAS ikke kan konkurrerer med for eksempel lavprisselskaberne eller det “nye Norwegian”.

Med en stor reduktion i antallet af medarbejdere grundet corona pandemien, så vil det være det rigtige tidspunkt at lave en større genstart af hele flyselskabet.

Det bliver spændende at følge de næste skridt i at finde den nye CEO – med denne nyhed fra Dagens Næringsliv, så er det helt sikkert at vi kommer til at se et anderledes SAS end hvordan det har været drevet de sidste mange år. Måske også et opgør med at “alt er i Stockholm” og et fokus på hvordan det drives optimalt. Det kunne også betyde en fordel for Danmark og Københavns Lufthavn.

Man kan også gætte på om SAS skal klargøres til en sammenlægning med Finnair eller et regulært salg til enten IAG eller Lufthansa Gruppen.

Uanset så bliver de næste 1-2 år meget spændende for SAS og de europæiske flyselskaber, da en konsolidering forsat er nødvendigt.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *