Mere håndsprit i håndbagagen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Københavns lufthavn har meddelt at passagererne kan tage en større mængde håndsprit med gennem sikkerhedskontrollen. Nu har Aarhus Airport også fulgt op. Du kan nu i Aarhus tage op til to liter desinficerende håndsprit med i håndbagagen. Alkohol indholdet må højst være 80%. Vi gengiver her informationerne fra Aarhus Airport.

Hvis du har skruet op for håndspritten på grund af Coronavirusen, skal du ikke bekymre dig om at pakke den ned i kufferten, hvis du skal rejse fra Aarhus Airport. Lufthavnen har fået den nødvendige tilladelse fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til at øge væskemængden i passagerernes håndbagage. Men altså kun når det kommer til håndsprit.

Med udgangspunkt i COVID-19 er der naturligt nok et stort fokus på håndhygiejnen blandt rejsende. Vi vil gerne give vores gæster den tryghed med på rejsen at kunne have håndspritten lige ved hånden uden at skulle bekymre sig om størrelsen på flasken. Derfor kan hver passager nu medbringe op til to liter desinficerende væske.

Peer H. Kristensen, administrerende direktør, Aarhus Airport.

Håndspritten skal dog stadig tages ud af håndbagagen og screenes separat. Således følger håndspritten den samme procedure, som der er ved medicin og babymad. Håndspritflasker, der holder sig under de 100 ml skal fortsat puttes i den normale lille pose til væsker. Det er dog fornuftigt at tjekke alkoholprocenten i sin håndsprit. For alcogel eller spray med over 80 procent alkohol ikke er tilladt om bord på fly i mængder over 100 ml, hverken i håndbagagen eller i indskrevet bagage.

Forsidefoto: Kreuz_und_Quer, PixabayHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *