Norwegian Cruise Line er tilbage i australsk farvand for første gang i tre år

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegian Cruise Line (NCL) er netop vendt retur til Australien for første gang siden pandemiens begyndelse. Det skete da rederiets totalrenoverede krydstogtskib, Norwegian Spirit, anløb Sydney Harbour med mere end 20 nationaliteter ombord – heriblandt også danske passagerer. Skibsrenoveringen til 100 millioner dollars er den dyreste og mest omfattende i NCL’s historie.

Kort før jul anløb NCL’s nyrenoverede skib, Norwegian Spirit, australsk farvand for allerførste gang. Sydney Harbour udgjorde nemlig sidste stop på et 14-dages krydstogt i Stillehavet og med ombord var også danske gæster.

Ifølge en YouGov-undersøgelse* peger 44% af danskerne på Australien som den ultimative drømmedestination. Og spørger man danskerne, hvor i verden de helst vil vinterbade, svarer 40% ligeledes Australien, hvor der i øjeblikket er sommerlige temperaturer.

Krydstogtskibets ankomst til Sydney markerer samtidig en særdeles vigtig milepæl for NCL:

Australien og New Zealand er kolossalt vigtige destinationer for os. Jeg er derfor utrolig glad for at fejre vores tilbagekomst i Australien efter tre års pause og deltage i den festlige begivenhed her i Sydney, inden Norwegian Spirit sætter sejl for sin videre færd.

Harry Sommer, President and CEO for Norwegian Cruise Line. 

Med Norwegian Spirits australske debut tages der samtidig hul på en række eventyrlige sejlruter. Frem til og med marts 2023 besøger hun destinationer som Napier, Laurana og Fiordland i New Zealand sammen med Melbourne, Burnie og Eden i Australien. Der er tale om i alt syv open-jaw krydstogter med start i enten Sydney eller Auckland. I december 2023 vender Norwegian Spirit tilbage til Sydney og Auckland til sin anden Australien- og New Zealand-sæson.     

Krydstogtskib renoveret for 100 millioner dollars

Norwegian Spirit har plads til 2032 passagerer og er dermed et af de mindre skibe i NCL’s flåde. Skibet har gennemgået en totalrenovering fra stævn til agterstavn og fremstår i dag fuldkommen som nyt. Renoveringen har kostet 100 millioner dollars og er rederiets dyreste og mest gennemgribende istandsættelse nogensinde.

Overalt er der kælet for detaljen med tanke på det voksne publikum. Blandt andet har Mandara Spa fået opgraderet spafaciliteterne med termiske bade, opvarmede loungestole med udsigt over havet samt en række nye sauna- og bruseoplevelser; og på det enorme soldæk findes flere pools og boblebade. Når solen går ned, forvandles det lukrative pool-område til en cocktaillounge med open-air natklub, og restaurantnyheden Onda by Scarpetta byder på udsøgt, moderne italiensk mad.       

Fokus på lokale specialiteter

Halvdelen af skibets 912 besætningsmedlemmer er klar til at forkæle gæsterne med lokale mad- og drikkeoplevelser. Retterne ombord skræddersys nemlig til destinationerne og støtter samtidig lokale producenter og leverandører.

Gæsterne kan derfor forvente et stort udvalg af lokale kvalitetsprodukter – fx barramundi (lokal havaborre), lam, æg, mælk, yoghurt samt bær, ananas, bananer, salat og paprika.

Norwegian Spirits velassorterede lokale vinudvalg omfatter australske og newzealandske favoritter som Wynn’s Coonawarra, Wolf Blass fra Barossa Valley, 19 Crimes fra det sydøstlige Australien, Matua Marlborough fra New Zealand samt Georg Jensen Hallmarks mousserende vin fra Tasmanien.

TOP 10 over danskernes foretrukne vinterbadedestination:

 1. Australien (40%)  
 2. Caribien (39%)
 3. Bali (37%)
 4. De kanariske øer (35%)
 5. Hawaii (28%)
 6. Florida (27%) og Danmark (27%)  
 7. Thailand (24%) 
 8. Fransk Polynesien (24%)
 9. Egypten (19%)
 10. Maldiverne (19%)

TOP 5 over danskernes drømmedestinationer

 1. Australien (44%)
 2. Caribien (32%)
 3. Hawaii (32%)
 4. New Zealand (31%)
 5. Frankrig (29%)

Kort om Norwegian Cruise Lines rejseundersøgelse:

*Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov for Norwegian Cruise Line. Der er i alt gennemført 1021 såkaldte CAWI-interview med danske mænd og kvinder i alderen 18- 65+ år, i perioden 11. – 15. marts 2022.

Foto: NCL/PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *