Norwegian ser positivt på sommerhalvåret

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegian havde 1,7 millioner passagerer og en belægningsgrad på 83 procent i april. Norwegian går ind i den travle forårs- og sommersæson med fortsat gode bookingtal og forventer en af de stærkeste somre i selskabets historie.

Norwegian havde 1.672.455 passagerer i april, 19 procent flere end i samme måned sidste år. Kapaciteten (ASK) var 2672 millioner sædekilometer, mens den faktiske passagertrafik (RPK) var 2221 millioner sædekilometer. I april havde Norwegian i gennemsnit 71 fly i drift, og 99,2 procent af de planlagte flyvninger blev gennemført. Driften blev påvirket af snevejret i Oslo Lufthavn Gardermoen den 25. april, der førte til store forsinkelser og omkring halvdelen af alle aflysninger i denne måned. Punktligheden, målt som antallet af afgange, der afvikles indenfor 15 minutter af ordinær tid, var i april på 83,4 procent. 95,6 procent af alle flyvninger ankom alligevel til planlagt tid eller indenfor én time.

Vi er tilfredse med trafiktallene i denne måned. April er den første måned i vores sommerprogram, hvor vi udbyder flere ruter og hyppigere afgange til vores mange rejsemål i Norden og Europa. Vi er specielt glade for, at de gode takter i bookingerne fortsætter, som vi går mod sommeren.

Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Positive udsigter for sommeren

Mange rejsende benyttede sig i påsken af Norwegians udvidede ruteprogram med flere rejsemål og hyppigere afgange i sommerhalvåret. Selskabet kan se, at den positive tendens i bookingerne fortsætter i maj.

Vi er glade for, at stadig flere vælger at flyve med Norwegian, og jeg glæder mig til at byde nye og eksisterende passagerer velkommen om bord i det, der ser ud til at kunne blive den stærkeste sommer for Norwegian nogensinde. Vi anbefaler vores rejsende, der er afhængige af at flyve på en bestemt afgang og rejsemål at bestille billetter så hurtigt som muligt. Flyene begynder at blive fyldte i de travleste rejseperioder.

Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Derudover ser Norwegian en øgning i bestillingerne i de lange weekender i maj. De mest populære rejsemål er Spanien, Italien og Frankrig. For at imødekomme den store efterspørgsel har Norwegian indsat ekstra afgange til Barcelona, Palma og Malaga.

Norwegian og Widerøe udvider nu billetsamarbejde, der betyder, at kunder kan flyve på tværs af selskabernes rutenetværk med én gennemgående billet. Målet er forenkle rejsehverdagen og skabe endnu bedre kundeoplevelser for de mange passagerer, der benytter sig af begge selskaber på sine rejser. Gennemgående billetter kan i dag købes på Widerøes hjemmeside og hos rejsebureauer. Norwegian vil i fremtiden også tilbyde gennemgående flybilletter på sin hjemmeside og i app’en.

Foto: Norwegian Air Shuttle B737-8 MAX (SE-RTB) i Copenhagen Kastrup Airport (CPH) (BongoPlanes)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *