Nu har jeg guld status i Star Alliance indtil november 2026!

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Medlemmer af Turkish Airlines loyalitets program Miles and Smiles har igen fået forlænget deres status. Så medlemmer med den højeste status kan nyde godt af det i flere år.

Vores britiske kollega Craig Sowerby havde nær slettet den e-mail, han fik fra Turkish Airlines loyalitetsprogram Miles and Smiles. Men han fik den læst. Og så var der stof til denne artikel.

Ud fra overskriften på mailen kunne man tro, at selskabet blot ville sælge nogle rejser eller komme med andre tilbud. Men e-mailen havde faktisk en rigtig god nyhed. Miles & Smiles-medlemmer med elitestatus vil få denne status forlænget med yderligere 12 måneder. Dette kommer oven i en forlængelse på 6 måneder, han fik tilbage i foråret 2020.

Kort om loyalitetsprogrammet Miles & Smiles

Optjening af status

Turkish Airlines loyalitetsprogram Miles & Smiles har to statusniveauer, der begge giver guld status i Star Alliance: Elite Plus og Elite. Altså lidt lige som EuroBonus, der også har både diamant og guld status. For at få den højeste status (Elite Plus), skal du optjene mindst 80.000 miles i en 12 måneders periode (der er altså ikke faste optjeningsår). Du kan få Elite status ved at optjene mindst 40.000 miles i en 12 måneders periode.

Når du får Elite-status, vil du beholde den i de næste to år. På grund af den rullende 12-måneders optjeningsperiode vil de første 40.000 miles kunne tælle med, når de går i gang med at optjene status som Elite Plus. Optjener du status som Elite Plus, vil en ny 2 års periode begynde fra den dato, hvor du har optjent den højere status.

Genoptjening af status

Når du allerede har optjent status, er det meget lettere at genoptjene den. Hvis du bor udenfor Tyrkiet har du reelt 2 muligheder for at genoptjene din elite-status. Optjen

  • 25.000 status miles indenfor det første år af statusperioden, eller
  • 37.500 status miles over begge år i din statusperiode

Tilsvarende for medlemmer med Elite Plus status. De skal optjene

  • 40.000 status miles indenfor det første år af statusperioden, eller
  • 60.000 status miles over begge år

Blød landing, hvis du ikke genoptjener Elite Plus.

En af fordelene ved Elite Plus er, at du altid er sikret, du kun ryger ned på Elite, hvis du ikke når at genoptjene status som Elite Plus. Det betyder i realiteten, at hvis du optjener Elite Plus, vil du altid have mindst 4 års guld status i Star Alliance.

Craig Sowerby er heldig

Craig fik Elite Plus status i forbindelse med en kampagne tilbage i 2017. Det lykkedes ham at gen-optjene denne status. I begyndelsen af 2020 ville hans Elite Plus status udløbe i maj 2021 (men på det tidspunkt havde han allerede genoptjent endnu en periode på 2 år). Så fik han 6 måneders forlængelse af indeværende periode (d.v.s. indtil november 2021). Og nu kom e-mailen, der forlængede indeværende periode til november 2022.

Men da han allerede havde optjent point nok til en ny 2 års periode, har han Elite Plus status indtil november 2024. Og selvom han ikke optjener en eneste mile på loyalitetsprogrammet Miles & Smiles, vil han kun ryge ned på Elite status, som først vil udløbe i november 2026.

Med 6 års garanteret lounge adgang og de andre guld-fordele hos Star Alliance, hvem har så brug for status på livstid?

Styrken i programmer med 2-års optjeningsperiode.

Desværre er denne nyhed kun relevant for dem, der allerede har elite-status hos Turkish Airlines loyalitets program Miles & Smiles. Men det giver et godt eksempel på værdien af loyalitetsprogrammer, der har 2 års optjeningsperiode kombineret med en blød landing.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Craig Sowerby og bragt på vores britiske søsterside.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *