Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
Genåbningen af hotel- og restauranterhvervet har på kort tid skabt tusindvis af nye job i branchen.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at alene fra april til maj steg antallet af job i hotel- og restauranterhvervet med 18.000 stillinger.
Det er en vækst på over 20 procent, og dermed kom erhvervet for første gang i et halvt år over 100.000 medarbejdere igen. Da antallet af medarbejdere i erhvervet var højest, rundede det for to år siden 127.000.
Store dele af hotel- og restauranterhvervet er i fuld gang med at bygge omsætning op igen efter halvandet års dyb krise. Vi glæder os over, at mange medarbejdere igen er beskæftiget i erhvervet, og at nye har fundet vej. De mange nyansættelser er udtryk for, at der er stor tiltro til fremtiden.
Kristian Nørgaard, der politisk chefkonsulent i HORESTA.
Selv om der i øjeblikket bliver ansat mange nye medarbejdere i hotel- og restauranterhvervet, er der imidlertid brug for mange flere.
Omsætningen er nemlig stadigvæk lav i forhold til tidligere – særligt i de større byer, men mange virksomheder bliver i øjeblikket bremset i væksten, fordi de ikke kan skaffe medarbejdere.
Må sige nej til ordrer
31 procent af hotellerne må således sige nej til ordrer på grund af mangel på hænder, og det samme gælder 41 procent af restauranterne.
Det er en mangelsituation, der overgår tiden før coronakrisen, hvor manglen på arbejdskraft også var meget stor.
Brancheorganisationen HORESTA opfordrer nu til, at der politisk bliver grebet ind for at sikre flere hænder til erhvervet.
Der er brug for initiativer på mange niveauer. Vi efterlyser, at regeringen gør alvor af planerne om at etablere jobcentre i Sydeuropa og i øvrigt udbreder det til hele EU. Derudover ønsker vi lettere adgang for arbejdskraft fra lande uden for EU. Lige nu koster manglen på arbejdskraft virksomhederne dyrt, især når mange nu skal til at afdrage på coronagælden.
Kristian Nørgaard, der politisk chefkonsulent i HORESTA.
Han opfordrer samtidig til en intensiveret indsats for at få flere danskere til at tage et job i hotel- og restauranterhvervet. For eksempel ved at sænke bundskatten eller ved at målrette indsatsen i de kommunale jobcentre.
Hovedbillede: Pixabay
Skriv et svar