Ny rute: Billund – Edinburgh

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

4. april 2019 åbner Ryanair en ny rute mellem Billund og den skotske by Edinburgh. Der er 2 ugentlige afgange (torsdag og søndag), som giver vestdanskerne en oplagt mulighed for at tage en forlænget week-end i det skotske.

I landet kendt for sækkepiber, whisky og mangefarvede kilte findes den fascinerende storby Edinburgh, der med sin spændende historie og smukke omgivelser gør stort indtryk

Med Ryanair til Edinburgh

Ryanair har allerede 4 ugentlige afgange fra København til Edinburgh – fra april næste år, åbner selskabet også en rute fra Billund til Edinburgh.

Ryanairs salgs- og marketing ansvarlige for Norden og Baltikum, Chris Lundshøj udtaler:

Ryanair er glade for at meddele en ny Billund rute til Edinburgh, der vil starte i april 2019, og som vi vil flyve to gange ugentligt som en del af vores sommertrafikprogram 2019.

Edinburgh lufthavn ligger kun 9 km fra byens centrum. Den er Storbritanniens 6. største lufthavn og havde 13,6 millioner passagerer i 2017. Der er gode bus og sporvognsforbindelser mellem lufthavnen og byens centrum. Der flyves altså til en meget centralt beliggende lufthavn.

Den 3. direkte rute til Storbritannien

Passagererne fra Billund har allerede mulighed for at flyve direkte til London og Manchester. Til april følger den 3. direkte rute til Storbritannien.

Billund Lufthavns marketingchef Jesper Klausholm udtaler:

I Billund Lufthavn har vi arbejdet længe på at få en direkte rute til Skotland, og derfor er vi rigtig glade for meddelelsen i dag. Der er et meget stort potentiale for trafik begge veje på ruten mellem Billund og Edinburgh. Omkring 35.000 Vestdanskere besøger Skotland årligt, og vi ved at ruten efterspørges af mange rejsebureauer der laver rundrejser i Skotland. Samtidig er jeg helt sikkert på at hoteller og attraktioner i hele Vestdanmark vil komme til at høre en hel del mere skotsk dialekt den kommende sommer.

Edinburgh – en fantastisk oplevelse

Edinburgh har med sine mange historiske bygninger en særlig storslåethed over sig, mens byen samtidig har en skøn rolig og hyggelig stemning. Den er opdelt i to bydele med hver sin charme. I den middelalderlige bydel, Old Town, findes de hyggeligste brostensbelagte gader pakket af middelalderhuse, mens New Town er kendt for noget af det fineste Georgianske arkitektur.

Den populære gade, Royal Mile, finder du i Old Town. Den starter ved byens mægtige hovedattraktion, Edinburgh Castle, og omgivet af pubber, cafeer, butikker og museer går gaden mod det kongelige slot og residens, Palace of Holyroodhouse. Går du den populære mile, kommer du desuden forbi den ikoniske katedral St. Giles samt den arkitektoniske skotske parlamentsbygning.

Edinburgh er unik og helt ideel til et hyggeligt city break – og tager du dig tid til at besøge de mange seværdigheder, slappe af på en hyggelig pub, give dig hen til stemningen og gå skønne ture op til de imponerende udsigtspunkter, så vil byen fascinere og betage på helt fantastisk vis.

 

Forsidefoto er leveret af Ryanairs MediecenterHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *