Rejs billigt uden at kende rejseruten

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I september udbød Lufthansa for første gang billige AnyWay Travel Pass med afgang fra Danmark, hvor man kunne vælge destination og rejsedatoer med Lufthansa, Swiss og Austrian uden at kende ruten. Jeg bookede naturligvis en billet for at prøve.

AnyWay Travel billetterne gav mulighed for rejser til Delhi, Mumbai, Bangkok, Singapore, Hong Kong, Tel Aviv, Shanghai, Sao Paulo, Nairobi, Beijing, Cairo, Cape Town, Dubai, Johannesburg og Tehran. Billetterne blev kun solgt i september og rejsen skulle finde sted mellem den 28. oktober og 31. marts.

Læs mere her

Priserne startede ved 899 DKK for en enkeltbillet fra København, hvilket er en ganske fin pris. Når man har oprettet en profil, så kan man begynde at booke billetter ved at vælge dato og destination. Rejseruten får man at vide senest 48 timer før afrejse.

Det man ikke ved, er hvilken rejserute man skal rejse, da destinationerne netop er valgt, så mindst to af selskaberne Lufthansa, Swiss og Austrian har fly dertil. En anden joker er, at man skal via en hub, der kan være Frankfurt, München Zürich eller Wien. Her kan man, hvis man er uheldig komme til at vente i mange timer på sin videre forbindelse.

Billet til Tehran

Jeg valgte at købe en billet til Tehran med afrejse den 28. oktober og hjemrejse den 1. november til en pris af 1.798 DKK inklusiv et styk indchecket bagage. Billetten blev booket i bookingklasse Q, som giver en pointoptjening på 25 procent i EuroBonus.

Ved at gå ind på Lufthansas hjemmeside kunne jeg se, at en billet fra København til Tehran de pågældende dage en måned før afgang ville koste mindst 2.800 DKK.

Endvidere kunne jeg se, jeg enten skulle med Lufthansa via Frankfurt og med en Boeing 747 til Tehran. Eller også skulle jeg med Austrian via Wien med en Airbus A321. Ankomsttiderne på den sidste strækning til Tehran var næsten den samme – kun forskudt en time.

Endelig en billet

Fem dage før afgang fik jeg per mail at vide, at jeg skulle med Austrian via Wien. På udturen ville jeg få et ophold på 4 timer i Wien, men på hjemturen var det kun lidt over en time i Wien.

Heldigvis har jeg et EuroBonus guldkort, så jeg kunne tilbringe ventetiden i Senator loungen i Wien.

Flyvningen til Tehran var med en A321, som ikke engang var halvfyldt. Ombord får man et varmt måltid og drikkevarer.

Da jeg ankom til Tehran, kunne jeg se, at Lufthansa flyet var forsinket en time, så det ville først komme to timer efter jeg var kommet.

Tilsvarende på hjemrejsen, ville Lufthansa flyet ankomme med en forsinkelse på 7 timer, men afgangen ville kun være forsinket 4 timer. Alle fire Austrian afgange afgik til tiden, så det gik glat.

På hjemrejsen fra Tehran var et igen en meget tyndt besat Airbus A319, som var indsat. Til gengæld var der meget lang kø ved Lufthansa checkin ved siden af, så det har været en godt fyldt 747 tilbage til Frankfurt. Lufthansa har haft nogle uheldige dage med store forsinkelser.

Konklusion

Hvis Lufthansa-gruppen på et andet tidspunkt kommer med et tilsvarende tilbud om AnyWay Travel billetter, så vil jeg ikke tøve med at bestille dem, hvis destination og tidspunkt passer. Prisen er billig, men man risikerer lang ventetid i en lufthavn. Her er adgang til en lounge en stor fordel.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *