Nye tal viser at danskerne søger igen mod udlandet

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Mange danskere har benyttet muligheden for en tur til udlandet, siden myndighederne åbnede for rejser til Tyskland, Norge og Island. Nye tal fra teleselskabet 3 viser, at antallet af selskabets kunder, som har brugt mobildata i de tre lande, steg med 69 % på bare én uge.

Den 15. juni åbnede grænsen mod Tyskland, og myndighederne gav grønt lys til rejser til Norge og Island. Og allerede den første uge benyttede en del danskere sig af chancen for en tur til udlandet. En opgørelse fra teleselskabet 3 viser, at antallet af 3-kunder, som brugte mobildata i et af de tre lande i den første uge efter åbning, steg med 2.500 – fra 3.500 ugen forinden til 6.000.

Dermed tegner der sig et billede af en befolkning, som er mere end klar til at bevæge sig ud i verden igen. De 6.000 er nemlig ikke langt fra ’normalen’ før corona. I samme uge sidste år havde 7.800 3-kunder aktiveret 3LikeHome i et af de tre lande.

Danskerne er så vant til at være online, at vi også tager vores digitale vaner med os på ferie. Derfor er vores netværkstal for dataforbrug i udlandet en god indikator for danskernes rejsevaner. Og lige nu ser vi altså en tendens til, at vores kunder igen er klar til at søge mod udlandet. Der er nok mange, som allerede har planlagt at blive i Danmark, men det bliver alligevel interessant at se, hvordan billedet ser ud om en måned eller to, nu hvor der er blevet åbnet yderligere. Vores tal peger i hvert fald på, at interessen for udlandet fortsat er der.

David Elsass, direktør for 3’s privatmarked

Forsidefoto: 3/ShuttershockHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *