Nyt: Coronatest ved ankomst i Oslo Gardermoen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I samarbejde med Ullensaker kommune blev der torsdag den 14. august etableret et testcenter i bagagehallen ved bagagebånd 1 i Oslo lufthavn. Dette kan benyttes af ankommende passagerer fra udlandet som ønsker at blive testet for Covid-19.

Det er syndhedsmyndighederne som er ansvarlige for testcenteret, mens Avinor tilrettelægger ved at stille med lokaler og nødvendig infrastruktur.

Vi er glade for at testcenteret nu bliver etableret. Dette er en krævende operation at få på plads og stable på benene, eftersom flytrafikken til Oslo lufthavn er af helt andre dimensioner end ved landets øvrige lufthavne. For Ullensaker kommune har det været vigtigt at understrege at landets hovedlufthavn også er et nationalt anliggende. Ullensaker har ikke en økonomi som giver os mulighed for at tage hele regningen for et testcenter som det koster mindst 6 millioner kroner om måneden at drive. Vi er glade for at Sundhedsdirektoratet nå har givet os en skriftlig garanti på at dette er en udgift som staten tager.

Ordfører Eyvind J. Schumacher.

Implementering af et testcenter for ankommende passagerer er et nyt tiltag som kommer på plads for at reducere sandsynligheden for import af smitte fra udlandet.

Avinor er optagede af at både ansatte og passagerer skal føle sig trygge. Der er iværksat mange forskellige tiltag for at reducere faren for smitte. Helt siden januar har vi samarbejdet med og forberedt til at sundhedsmyndighederne kan iværksætte de tiltag de mener er nødvendige i norske lufthavne.

Ragnhild Vasset Hjerpsted, terminaldirektør i Avinor. 

Døgnåben tjeneste

Testcenteret i Oslo lufthavn vil være bemandet 24 timer i døgnet af sundhedspersonale fra LHL i Jessheim. Lokalerne ligger ved bånd 1 i bagagehallen og er tilgængeligt for de omkring 7000 passagerer som ankommer fra udlandet hver dag.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

    • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

      Tak for din melding om oplevelsen. Jeg tror dette er noget vi skal vende os til. I Hong Kong sidder du mellem 7-12 timer og venter på svaret for din test. Men det burde kunne ske hurtigere , hvis det skal kunne være en succes.

  1. Pernille Bjerre Jakobsen siger

    Hvor hurtigt får man svar? Jeg ankommer fredag kveld. SKAL have svar senest lørdag kveld.
    Jeg er dansk, men har også norsk personnummer. Skal dette bruges eller er dansk sygesikringskort nok?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *