Easyjet sælger næsten nye A321neo-fly

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Lavprisselskabet Easyjet bekræfter at have solgt 23 fly, for at skaffe likviditet.

Fem af de seneste 23 fly som det britiske lavprisselskab har solgt, er alle af typen Airbus A321neo, som er blandt de nyeste fly i flåden. Flyene sælges, for at sikre selskabets overlevelse gennem den usikre periode som Corona-virus udbruddet giver luftfartsbranchen.

Flyene er alle under et år gamle, hvor det nyeste af de solgte fly, blot har fem måneder på bagen. Flyet var altså helt nye fra fabrikken, da corona-krisen brød ud, og lagde stort set al lufttrafik ned i en lang periode.

Salget af de fem seneste fly sikrer Easyjet 266 millioner dollars, som indgår i en større likviditetspulje på 771 millioner dollars, som Easyjet har skrabet sammen for at komme igennem krisen bedst muligt. De 771 millioner dollars kommer fra salget af tilsammen 23 fly.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

 1. Peter F. siger

  Det oplyses ikke i artiklen, om flysalg = at flåden er reduceret med disse 23 fly, eller om der er tale om en sale and lease back handel?
  (Væsentligt, hvis artiklen skal oplyse om situationen hos EasyJet).

  • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

   Tak for at du fulgte op – Sales & Lease Back er nok meget brugt her i tiden for at skabe mindre gæld og dermed forbedre cash flowet. Noget som nogle firmaer i mange år har brugt. Et eksempel er transportfirmaet DSV som har det som en hel central del af deres forretningsmodel. Måske flere flyselskaber vil gå samme vej for at være mindre sårbare?

   • Peter F. siger

    Ja, helt enig. Det er et centralt finansielt redskab i disse tider.
    I forhold til artiklen synes jeg det er vigtig information, om salget ‘kun’ var et spørgsmål om likviditet (lease back), eller om EasyJet reelt var ved at downsize.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *