Nyt fra Københavns Lufthavn, SAS og Comfort Hotels

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der sker ganske mange ting i september måned i og omkring Københavns Lufthavn. Udover selve lufthavnen, så har SAS også flere gode nyheder og det nye Comfort Hotel Copenhagen Airport åbner op. Vi giver et overblik i denne artikel.

September måned byder på mange genåbninger i og omkring Københavns Lufthavn. Der er også en helt ny åbning at skrive lidt om, når det nye Comfort Hotel Copenhagen Airport åbner op sidst på måneden.

Københavns Lufthavn

Flytrafikken, og dermed antallet af passagerer i lufthavnen stiger støt, men er forsat langt fra normalen. De seneste tal fra juli måned viser at lufthavnen forsat er 81,8% under tallet fra sidste år.

Trafiktal fra Københavns Lufthavn – Juli 2020

De lave trafiktal betød desværre også at lufthavnen måtte sige farvel til et større antal medarbejdere. Deres varsel var op til 650 fuldtidsansatte, men tallet endte heldigvis lavere på 511 fuldtidstillinger.

Stigningen i antallet af flyafgange og dermed også passagerer betyder at flere ting åbner i lufthavnen. Godt nyt for de som rejser, da de sidste måneder med en meget tom lufthavn ikke var en lige så sjov fornøjelse at gå rundt i.

Eventyr Lounge er nu åben

Den nok bedste lounge i Københavns Lufthavn er igen åben. Eventyr Lounge åbnede som den næste lounge i går den 1. september 2020.

Dette er klart en god nyhed for de som rejser uden for Schengen, da de så har adgang (via billet eller kontantkøb) til en lounge med en fantastisk udsigt og lidt mad og drikke inden afgang. At loungen åbner er også et bevis for de flere daglige afgange fra lufthavnen og stigningen i antallet af passagerer. Selskaber som British Airways, Qatar Airways, Emirates og Singapore Airlines kommer enten dagligt eller mindst en gang om ugen på besøg i lufthavn.

SAS

SAS gav besked om at de ville genåbne en rute til Kina igen. Det er godt nok til Shanghai. Kina gav i denne uge besked om at de ville tillade flyvninger fra blandt andet Danmark til Beijing. Så det forventes at SAS ændrer deres ruteplan og genåbner Beijing ruten først.

Kilde: The Guardian

Fast Track åbner den 14. september i Københavns Lufthavn. Der har ikke været det store behov for det, da den normale sikkerhedskontrol nemt har kunne følge med. Men i takt med at flere og flere rejser på forretningsrejser i løbet af ugen, så måtte SAS også genåbne deres egen Fast Track. Det er trods alt, ligesom deres lounger, en del af det produkt de sælger til deres kunder og EuroBonus medlemmer.

SAS Loungen åbner den 5. september. Desværre som en af de sidste lounger, men nu er det ganske vist. Hvad udbuddet præcist bliver i loungen må vi vente og se, men der vil være både mad og drikke i loungen. Dog er alkohol ikke en del af hvad SAS tilbyder her i starten.

SAS har nu over halvdelen af deres flyflåde i drift igen, men forsat står deres nye Airbus A350’er stille. Det kan dog være de snart kommer i rigtig drift igen og ikke kun har korte vedligeholdelsesflyvninger. Faktum er lige nu, som vi har kunne se det, at de ikke er skemalagt til nogle langruter.

Oversigt over SAS flåden. Ifølge Planespotters.net er over halvdelen af flåden nu aktiv igen

Den nye Airbus A321LR bliver også leveret her i september måned. Når der kommer en præcis dato for det, så kommer vi med en melding. For vi skal da ud og se den nyeste flytype og medlem i SAS flåden. I alt har SAS bestilt 3 fly af denne flytype. Leveringen bliver en om året. Så nummer 3 leveres i 2022.

Comfort Hotel Copenhagen Airport

Efter nogen forsinkelse grundet COVID-19, så åbner det største Comfort Hotel endeligt. Det sker i slutningen af september måned og navnet er Comfort Hotel Copenhagen Airport.

Priserne er helt i bund i øjeblikket og for en enkelt overnatning for en person – inklusiv morgenmad – koster det helt ned til 676,- kroner.

Mulighed for en ganske billig overnatning inklusiv morgenmad for en person.

Her på InsideFlyer kommer vi tilbage med mere fra hotellet når vi har besøgt det. Men pænt ser det ud og det er godt med et mere budgetvenligt hotel i Københavns Lufthavn.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

  1. Frank siger

    Jeg tvivler stærkt på at SAS genåbner til Beijing fremfor Shanghai. Grunden til dette er at Kina indtil videre har en begrænsning på 500 internationale passager dagligt i Beijing. Dette tal når de allerede åbne ruter hurtigt, så der er ikke rigtigt plads til at SAS også kan flyve direkte dertil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *