Nyt fugleradar-system i Aalborg Lufthavn

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Aalborg Lufthavn har installeret et nyt fugleradar-system til overvågning af fugleaktiviteten over lufthavnen.

De seneste år har Aalborg Lufthavn ydet en dedikeret indsats for at nedbringe tilfælde af ’birdstrikes’ – noget der heldigvis forekommer sjældent. Det har nu resulteret i et nyt fugleradar-system, der ikke kun sikrer fuld overvågning af området, men også er fuldt tilgængeligt for blandt andre piloterne i cockpittet og Air Transport Wing Aalborgs mågejægertjeneste.

Med det nye fugleradar-system ved vi i en radius af 7,4 kilometer, om der er fugle i luftrummet omkring Aalborg Lufthavn. Radar-detektioner er tilgængelig for de piloter og flyselskaber, der anvender lufthavnen, samt mågejægertjenesten, der kan følge fugleaktiviteten på deres tablets og herefter bortskræmme fuglene, hvis det bliver nødvendigt. Aalborg Lufthavn menes at være den eneste lufthavn i verden, der direkte deler informationer om fugleaktivitet med piloterne, sådan at de kan tage højde for fugleaktivitet i deres anflyvninger og afgange.

Safety Manager i Aalborg Lufthavn Bjørn Simonsen.

Vigtig information lige ved hånden

Fugleradar-systemet er implementeret i samarbejde med den danske teknologivirksomhed AscendXYZ og udviklet under European Space Agencys (ESA) Business Application Program. Radarinformationen vises igennem en applikation, der er tilgængelig på både tv-skærme og tablets. Det højner sikkerheden i lufthavnen, da både piloter og mågejægertjenesten på farten har fuldt overblik i realtid over fuglekoncentrationen omkring lufthavnen.

European Space Agency (ESA) kom på besøg i Aalborg Lufthavn tirsdag den 10. september for at lave en on-site test af radarsystemet og se det i brug.

– Problemer med fugle i Aalborg Lufthavn er en sjældenhed, men sikkerhed kan ikke gradbøjes. Vi tog imod ESA i lufthavnen for at vise, hvordan systemet bruges i praksis, og hvordan det giver lufthavnens trafikkontor, kontroltårnet, piloterne og mågejægerne vigtig førstehåndsviden om fugleaktiviteten i Aalborg Lufthavn, så de har de bedste forudsætninger i deres arbejde.

Lufthavnsdirektør, Søren Svendsen.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *