Nyt sats på Island under opsejling

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

For mange er Island en attraktiv placering for et flyselskab. Nu er et nyt på vej.

For mange initiativtagere er Island det helt oplagte mål hvis man vil starte et flyveselskab. Man kan komme på forholdsvis kort til til Nordamerika imod vest og man kan komme til Europa på forholdsvis kort tid imod øst. Denne ideelle placering har for mange været en perfekt placering til at starte et luftfartselskab, dog er kun få af disse luftfartselskaber med tiden overlevet på den lange bane. Nu ser det ud til at der bliver en god luftfartskrig på Island. Et nyt selskab er under opsejling. Dette luftfartselskab vil som de andre luftfartselskaber ikke fokusere på Keflavik som fungerende base men derimod et nyt marked.

Niceair som selskabet kommer til at hedde vil blive basseret i Akureyri hvor selskabet vil flyve ruteflyvning til Europa fra. Selskabet har ifølge flere islandske medier sikret sig et Airbus A319-100 fly som det vil flyve til i første omgang Danmark. Spanien og Storbritannien med.

Læs mere her: InsideFlyer tester PLAY

Luftfartskrig under opsejling

Det er ingen hemmelighed at flere spillere med tiden har fokuseret på at forbinde Island med Nordamerika og Europa. Icelandair har fungeret som bindeled i over 80år men i mellemtiden har der også været konkurrenter som har forsøgt sig dog uden held. Det selskab der nok har haft bedst held indtil videre i udfordringen imod Icelandair har været Iceland Express der også senere hen blev købt ind i WOW Air som krakkelerede i 2019 grundet økonomiske vanskeligheder. Historien om WOW Air er at flere af topfolkene fra WOW Aqir var med til at grundlægge PLAY som oprindeligt blev døbt “WABair” men blev så senere omdøbt til “PLAY”. PLAY er den seneste udfordre i kampen om Island men de fik en svær start grundet coronapandemien. Det ser dog ud til at PLAY trods indtil videre dårlig belægning netop som følge af pandemien formår at holde skuden oppe til trods for at der nu er en 3 aktør på vej.

InsideFlyer vil følge med i den Islandske luftfartskrig og hvordan det vil påvirke priserne hos Icelandair og PLAY når en 3 spiller nu kommer ind på markedet mellem Danmark og IslandHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *