Øget bandlysning af russiske selskaber

Aeroflot

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Som forudset er der nu bandlysninger fra højre og til venstre, russiske selskaber er nu blevet bandlyst beflyvning af de første EU lande. Foruden bandlysning ophæver Delta samarbejde med Aeroflot

Ja så er det ganske vidst, at der er øget sanktioner imod russisk luftfart. De første EU lande har nu trukket “bandlysningskortet” og forbudt russiske selskaber kan overflyve deres luftrum eller flyve til landenes respektive lufthavne. Der er tale om at Polen og Tjekkiet er de første lande i EU til at bandlyse flyselskaber fra Rusland. Foruden Polen og Tjekkiet tilsluttede Bulgarien sig en bandlysning lidt senere på aftenen så flyvning heller ikke er tilladt her.

Læs mere her: Storbritannien bandlyser russiske selskaber

Storbritannien var først – Danmark fortsat åben

Af lande der har valgt at bandlyse russiske selskaber finder vi Storbritannien der var det første land til at blokkere for selskaberne kunne tilgå britisk luftrum og som forudset begynder EU landene nu også at bandlyse overflyvninger fra russiske luftfartselskaber.

Af lande der endnu ikke har taget stilling og som fortsat har åbent for at fly fra russiske selskaber kan beflyve deres luftrum finder vi blandt andet Danmark. Danmark har endnu ikke taget stilling til om der skal lukkes af for de russiske selskaber i Dansk luftrum og dette muliggør at Aeroflot fortsat kan betjene deres rute til Moskva fra Kastrup. Tiden vil vise om der kommer en samlet bandlysningsordre fra Bruxelles.

Delta Air Lines ophæver aftaler med Aeroflot

Foruden de europæiske sanktioner imod russiske luftfartselskaber finder vi også amerikanske sanktioner. Aeroflot er endnu ikke forbudt at flyve til USA men udover et manglende forbud er der dog en anden ting der vil gøre ondt på det russiske selskab. Aeroflots nære samarbejdspartner i SkyTeam alliancen Delta Air Lines har nemlig valgt at opsige alle codeshareaftaler med selskabet. Denne opsigelse af codesharesamarbejdet betyder at Aeroflot ikke længere får vist deres rutenumre på Deltas flyvninger internt i USA og til Canada. Delta har dog indtil videre bibeholdt deres codeshare på Aeroflots ruter fra Los Angeles og New York JFK til Aeroflots HUB i Moskva Sheremetyevo lufthavnen.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *