Optjen EuroBonus point med Star Alliance partnere

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Efter at SAS har nedsat optjeningen af EuroBonus point markant på de billigste biletter, kan man nogle gange optjene væsentlig flere point på billige flybilletter med Star Alliance partnere – men ikke altid.

Star Alliance omfatter i dag 28 flyselskaber, hvor man kan optjene SAS EuroBonus point. Hvis man jagter billige Star Alliance billetter og vil optjene EuroBonus point, så er det vigtigt at finde ud af om man optjener point og i givet fald hvor mange. Specielt skal man være opmærksom på codeshare flyvninger, som i visse tilfælde ikke giver point.

Her kan man se pointoptjeningen på samtlige Star Alliance selskaber og SAS partnere.

Hvis man vil kende afstanden i miles, så er webflyer.com et godt værktøj.

Hvis man flyver på en billig SAS GO billet, så får man fra den 1. december i de fleste tilfælde kun 100 EuroBonus point får en flyvning fra Danmark til London eller Tenerife. Se pointtabellen her. I visse tilfælde kan man dog få 500 EuroBonus point ved at betale en smule mere.

Lufthansa og Austrian

Hvis man derimod flyver med f.eks. Lufthansa eller Austrian, så får man på de billigste billetter minimum 125 EuroBonus point hos Lufthansa og 75 point hos Austrian, men optjeningen er afhængig af afstanden.  Se optjeningen for Lufthansa her  og Austrian her.

Hvis man for eksempel flyver fra København til Wien med Austrian, så får man 150 point. Det skyldes, at afstanden er 544 miles, som bliver oprundet til nærmeste hundrede, dvs. 600 miles. Når man tager 25 procent af 600 miles får man 150 point.

Det skal dog siges, at hvis man har SAS EuroBonus guld eller højere status, så får man ekstra 25 procent, dvs. 125 point for en europæisk flyvning med SAS ligegyldigt om man flyve fra København til Hamborg eller Tenerife.

Hvis man vil flyve fra København til Newark på den billigste Lufthansa billet, så bookes den i bookingklasse L, som giver 25 procent. Fra København til Frankfurt får man 125 point og fra Frankfurt til Newark er der 3860 miles, hvilket giver 975 Eurobonus point, i alt 1100 point. Med en direkte flyvning med SAS på den billigste billet får man 200 point.

Pas på codeshare

I visse tilfælde optjener man ingen point, selv om man flyver med et StarAlliance selskab og har den rigtige bookingklasse.  Jeg fløj engang med Adria fra Sarajevo via Ljubljana til Wien på en Austrian billet. Det burde have udløst point for begge flyvninger, men da det var et codeshare fly mellem Ljubljana og Wien, så fik jeg ingen point for den strækning.  Forklaringen står her:

Du kan ikke optjene eller bruge point på de følgende flyserier OS2000–OS2999, OS7000–OS9999.

Alle codeshare fly ligger netop i den berørte serie.

Brussels Airlines

Hos Brussels Airlines får man som minimum 150 point. Men hvis man booker de billigst mulige i bookingklasse K og L, så får man ingen EuroBonus point.  Til gengæld optjener man point i Brussels Airlines eget bonusprogram  LOOP. Man får 3 LOOP for hver Euro man bruger på billetter.

Ethiopian

Sidste vinter rejste jeg til Sydafrika med Ethiopian via Stockholm og Addis Ababa. Da billetten på hjemrejsen var billigere end på udrejsen, så optjente jeg på hjemrejsen kun point på turen fra Stockholm til København.

Foto © Mark Huss www.mark-huss.com

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *