Overlev på de store konferencer

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I dag begynder den kæmpestore elektronik messe CES i Las Vegas. Men hvordan overlever du flere dage på disse store messer?

Det som kendertegner alle de store messer, og ikke kun CES, er at de typisk spreder sig over flere hotellers konferenceområder. Lad os bruge CES som eksempel igen. Se deres konferencekort herunder – det er delt op i 3 områder i Las Vegas:

Hvis du ikke har været i Las Vegas, Orlando, San Francisco eller andre store messebyer, så er den første læring at transport tager lang tid og skal ikke undervurderes. I løbet af en typisk konferencedag, så kommer du nemt til at gå ganske mange kilometer og måske endnu også tage bus shuttles mellem konferencelokationerne.

InsideFlyers tips til at klare en konference med succes

Jeg er selv på disse store konferencer 1-2 gange om året og har været igennem de sidste snart 10 år. Når du har fået lov til at deltage i en konference som deltager, så er det vigtig at du får maksimal udnyttelse af de 3-4 dage de typisk varer. Det nytter ikke noget at du ikke får set de ting du gerne vil fordi du ikke havde planlagt det ordentlig på forhånd – for det kræver planlægning for at få det maksimale ud af dagene.

Der er ofte ganske langt at gå mellem de forskellige events og sessioner. Her er det IBM Think – Foto Henrik Olsen

Derfor ville jeg gerne dele nogle praktisk råd, som jeg har opsamlet igennem årerne.

Fra du forlader hotellet om morgen og til du kommer retur igen om aften er du reelt i gang hele tiden. Du går måske direkte fra selve konferencen til en reception og så direkte ud at spise med kollegaer, leverandører eller kunder. Dette sætter sin aftryk på dig, men også ting som din telefon (der er jo ikke noget værre end at løbe tør for strøm). Derfor ses det ofte at folk lidt febrilsk forsøger at finde en stikkontakt om eftermiddagen og derfor sidder mange folk ofte langs vægge og andre steder de lige kan få lidt strøm. Dette spilder din effektive tid og er bare irriterende at skulle vente på at ens telefon er klar igen.

Så her kommer nogle lavpraktiske tips baseret på erfaringer (jeg har selv siddet på gulvet i starten..):

 • Køb en ordentlig powerbank (eller to). Det skal ikke være disse gratis nogen du får udleveret – den render tør for strøm før dagen er omme. Husk også at få dem ladet op som det første når du kommer hjem på hotellet om aften, så det er klar dagen efter
 • Forbered dig ordentligt på hvad du vil se og hvor det ligger henne. Spørger gerne andre til råds, som har deltage flere gange. Der er altid kollegaer, leverandører, kunder eller måske din LinkedIn netværk. Det betaler sig når du først er derover
 • Lad være med at overvurdere tiden. Du kan ikke bare lige forvente at skifte fra et lokale til et andet på 5 minutter – selv ikke i samme konferencecenter. De er ofte kæmpstore og spreder sig over flere etager.
 • Download hjemmefra konferenceappen og sæt dig ind i den. Den hjælper dig ofte meget med opdateringer og sessioner som flyttes rundt.
 • Husk at drikke en del i løbet af dagen. Kaffe alene dur ikke. Du er i gang hele dagen og der skal bruges mindst 2-3 liter på en dag. Det er ofte varmt udenfor og tør air condition indenfor.
 • Køb nogle energibarer og frugt og tag det med i en lille taske eller rygsæk. Om eftermiddagen inden aftensmaden er det godt at have noget, så du ikke begynder at smage på en øl på tom mave
 • Husk at tage nogle smertestillende piller med – det er irriterende at have ondt i hovedet når en lang dag lige er startet og der er mange timer til at du er retur på hotellet igen
 • Husk gode travesko. Du går langt og ikke noget for fine sko du ikke kan gå og stå i. Eventuelt tag skiftesko med.
 • Brug hotellernes taxikøer i stedet for at bruge Uber eller Lyft. Jeg elsker Uber og Lyft, men det går ikke altid stærkt. Og når du hurtigt skal skifte mellem to hoteller, så er det klart det hurtigste og mest effektive.

Dette var en række lavpraktisk tips til at overleve en uge på konference. Der er sikkert mange andre og dem håber jeg du vil dele i kommentarfeltet.

Kom tidligt til de store sessioner og Key Notes. Der er ofte “udsolgt” og det er der mange guldkorn og nye releases kommer. IBM Think – Foto Henrik Olsen

Så ud over alt det praktiske og det med at skulle have det maksimale ud af det, så skal der også være tid til at nyde det. Så er det muligt, så kom gerne en dag eller to inden konferencen starter og blev der en dags tid ekstra. Det giver ro og fjerne jetlag. Det giver også muligt at opleve noget andet end lige konferencen og være inde på de kæmpestore hoteller i 3 dage i træk. Alle konferencebyerne tilbyder masser af muligheder for at være turist i en dags tid eller to.

Hvad er dine bedste tips til at overleve på en konference?Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

 1. J. Nielsen - transportabel oplader siger

  Rigtig godt indlæg! Pakker også altid powerbanken ned, når jeg skal på messer – godt tip!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *