På opdagelsesrejse med billeje i Island

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Essentielle råd til bilferie på den smukke vulkanø

Drømmer du også om at komme helt tæt på de mest dramatiske sider af den nordiske natur? Der findes mange pakkeløsninger, som inkluderer både fly, hotel i Reykjavik og busture til seværdighederne i hovedstadens umiddelbare nærhed – men vil du nyde fordybelsen i naturen og friheden til fulde, er det oplagte valg selvstændigt at gå på opdagelse og udforske Island i bil.

Islændingene er selv glade for deres biler, og det er bestemt ikke uden grund: Med bil får du adgang til Islands skjulte perler, langt fra alfarvej – og fodsporene af de op mod 2 mio turister, der besøger øen hvert år. Det er derfor heller ikke uden grund, at man foretrækker at leje bil på ferien, da man således selv kan sætte tempoet og fordybe sig i sine selvvalgte udflugtsmål og den skønne natur – hvor og hvornår, det skal være.

Du kan se et flyvrag liggende ude midt i det hele på Island. Foto: Jumpstory

Uanset om du på forhånd ønsker at udforske helt bestemte islandske landskaber, vandre på is-jökler og vulkaner, eller blot gerne vil koble af sammen med din partner, familie eller venner, er det nødvendigt med en grundig forberedelse af bilferien. Islands vilde natur og omskiftelige vejr viser sig ofte fra sine rå sider, så vær godt forberedt.

Essentielt at vide om kørsel på Island

Du bør altid vær sikker på at have nok brændstof i tanken, da der er ikke ligefrem er en tankstation hver tiende, eller tyvende, kilometer! Selv på den 1.300 km lange ringvej kan du  køre timer uden at se andre bilister såvel som menneskelig beboelse. Derfor er startkabler, nødudstyr og en ekstra dunk med brændstof helt essentiel – tænk også på det tilfælde, hvor bilen fx er kørt fast i sand eller lignende. Planlæg altid din samlede rute og dagstur med dette in mente.

Selve vejbelægningen kan være alt fra stenede grusveje, markveje og mere eller mindre velholdte asfaltveje. Da Island som landbrugsland særligt er kendt for produktionen af fårekød, vil du desuden sandsynligvis møde både vildfarne får og løbende fåreflokke, der driver hen over vejene. Mange islandske hesteavlere lader desuden deres heste gå frit omkring på græssletterne i sommerhalvåret, så kør altid forsigtigt og opmærksomt, når de hårdføre, halvvilde heste græsser i nærheden af vejen.

Fartgrænsen på ringvejen kan variere kraftigt, men maksimal hastighed er 90 km/t. Sæt dig ind i skiltenes forskellige betydninger, da der kan være skarpe sving til risiko for stenskred før man aner det. Sørg altid for at holde ind til siden et sikkert sted, hvor andre trafikanter kan se bilen på god afstand – også når I ser et særligt smukt sted! Én af de største grunde til biluheld på Island er “spontane” parkeringer i naturskønne områder, så slå koldt vand i blodet – den smukke udsigt løber ingen steder.

Sidst, men ikke mindst, så bør du altid dobbelttjekke, hvad forsikringen af lejebilen egentlig dækker, for du kan hurtigt opleve stenslag eller det der er værre på øens stejle grusveje. Du kan desuden tjekke prisniveau, biltyper og sammenligne priserne for billeje på Island på for eksempel EasyTerra. Planlæg altid disse praktiske ting i forhold til budget, billeje og ruter i god tid inden afrejse – så kan du læne dig tilbage i bilsædet og nyde den fulde frihed fra dag 1 på ferien.

Forsidefoto: JumpstoryHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *