Pendulfart mellem Aarhus og Billund Lufthavn

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

En nystartet busrute har op til 17 daglige afgange fra Aarhus til Billund Lufthavn. Selskabet konkurrerer med X-bus, der i mange år har haft en tilsvarende rute

Pendulfart er et nyt busselskab, der driver en række busruter fra Aarhus til byer i Jylland samt over Storebælt til København og Ringsted. Selskabet har lige startet en ny rute fra Aarhus til Billund Lufthavn med op til 17 daglige afgange.

Med Pendulfart kommer du let til de populære lavprisfly i Billund Lufthavn.
Billedet er leveret af Billund Lufthavn: Pressefoto, www.bll.dk

Billige billetter og gratis kaffe

En billet med Pendulfart koster kun 99 kroner for voksne (studerende og pensionister får rabat). 20 kg bagage er inkluderet, men har du mere, koster en ekstra kuffert 20 kroner. Du kan tage et barn under 11 år med gratis. Billetterne skal købes før afgang på selskabets hjemmeside

Pendulfart reklamerer med, at passagerene får gratis kaffe. Dette bliver også værdsat i nogle af anmeldelserne på Trustpilot, hvor selskabet får meget fine vurderinger. Alle 5 anmeldelser giver 5 stjerner, der er det maksimale, en virksomhed kan få.

Med rejsekort har X-bus også lave priser

En enkelt billet med X-bus koster 152 kroner. Det er noget mere end Pendulfart opkræver for billetten. Men med et rejsekort koster turen kun 128 kroner. Hvis du bruger rejsekortet så meget, at du kan få rabat, kan turen blive endnu billigere. Jeg kan se, at jeg kun betaler 117,20 kroner for en enkelt billet. Men det bliver svært at komme ned på 99 kroner. Og så går jeg også glip af den gratis kaffe

Bussen holder centralt

Pendulfart kører fra busholdepladsen i Valdemarsgade ved Musikhuset i Aarhus. Det er en ret central placering. Med 5 minutters rask gang kan du komme ind til Banegården, hvor størstedelen af bybusserne stopper. Og med yderligere små 5 minutters gang er du nået frem til Busstationen, hvorfra stort set alle blå busser holder. De blå busser kører de lokale og regionale ruter.

Pendulfart kører fra busstoppestedet ved Scandinavian Center og Musikhuset i Aarhus.
Foto: Henry Jørgensen

Pendulfart tilbyder også at organisere taxi, som kan bringe dig fra bussen til din adresse eller hotel i Aarhus. Men normalt holder der også en taxi ved Hotel Radisson Blu Scandinavia, som også ligger lige ved siden af stoppestedet.

Billetter skal købes på hjemmesiden

Hvis du har lyst til at tage turen fra Aarhus til Billund Lufthavn med Pendulfart, skal du købe billet på selskabets hjemmeside før afgang. Denne virker meget overskuelig. Siden er ikke spækket med information, men du kan finde de nødvendig oplysninger.

Oplagt for specielt turister og børnefamilier

Jeg har mange gange taget turen med X-bus, og kun en enkelt gang oplevet, en fyldt bus. Ofte har kun halvdelen af sæderne været solgt. Så mit umiddelbare gæt ville være, at der ikke er kunder nok til at fordoble kapaciteten på ruten. Men de mange afgange viser, at Pendulfart er kommet godt fra start. Af hjemmeside fremgår, at flere af afgangene mellem Aarhus og Billund Lufthavn er udsolgt.

Pendulfart vil oftest have lavere priser end X-bus. Specielt børnefamilier vil rejse billigt, da hver voksen kan få et barn gratis med bussen, når barnet ikke er ældre end 11 år.

Min personlige vurdering er, at Pendulfarts nye rute fra Aarhus til Billund Lufthavn er oplagt for personer, der gerne vil hurtigt frem. Her vinder Pendelfart over X-bus, der på halvdelen af afgangene skal samle passagerer op i Skanderborg og Østerlund ved Horsens – og dermed tager et kvarter mere om at komme frem.

Billund Lufthavns hjemmeside nævner ikke Pendulfart

Her en måned efter rutens start, er den endnu ikke omtalt på Billund Lufthavns hjemmeside. Lufthavnen henviser ellers til alle andre ruter. Også Flixbus rute til Odense, som vi tidligere har skrevet om her er nævnt på hjemmeside.

En omtale på lufthavnens hjemmeside vil helt sikkert også være med til at sikre flere passagerer til ruten.

Hvad er din erfaring med Pendulfart?

Har du prøvet turen med Pendulfart, er du velkommen til at skrive dine erfaringer som kommentar til artiklen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *