PLAY melder om ”en ret god februar”

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det islandske lavprisflyselskab PLAY transporterede 106.042 passagerer i februar 2024, hvilket er en stigning på 66% fra februar sidste år, hvor PLAY transporterede 63.949 passagerer. PLAY havde en belægningsgrad på 81% i februar sammenlignet med 76,9% sidste år.

Stigningen i belægningsgraden, den såkaldte load-factor, er et tegn på, at efterspørgslen igen stiger. I efteråret 2023 oplevede Play i kølvandet på unøjagtig global nyhedsdækning af den seismiske aktivitet på Reykjanes-halvøen et fald i efterspørgslen.

Af alle passagerer, der rejste med PLAY i februar 2024, fløj 27,9 % fra Island, 40 % fløj til Island, og 32,1 % var forbindelsespassagerer (VIA).  Play’s nordamerikanske marked har oplevet en stigning i belægningsfaktoren fra 67% i februar 2023 til 78% i februar 2024. Paris og Barcelona havde over 90% belægningsgrad i februar, og belægningsgraden for Alicante var omkring 90%.

90% af PLAYs flyvninger i februar ankom til tiden, og rettidigheden for året 2024 til dato er 84,1%

Nye destinationer tilføjet og rekordsalg

PLAY oplevede et stærkt salg i februar og havde en rekordsalgsuge i begyndelsen af måneden. Februar havde også den højeste daglige omsætning i en måned i PLAYs historie. Det er tydeligt, at efterspørgslen er steget igen, og fremadrettede bookinger for året ser robuste ud.

I februar har PLAY, der har hub i Reykjavik, åbnet for billetsalg til Madeira i Portugal og Marrakech i Marokko. Det er første ruteflyvning mellem Island og Afrika. PLAY har også tilføjet Vilnius i Litauen til sit rutenetværk samt Split i Kroatien. For danske rejsende er det dog fortsat PLAY’s destinationer Baltimore, Boston, New York og Washington DC i USA og Toronto i Canada, der er interessant og den nye tilføjelse at rejsende uden yderligere omkostninger kan booke et stop-over i Island på op til 10 dage.

Birgir Jónsson, administrerende direktør for PLAY udtaler sig i forbindelse med offentliggørelsen af februars trafiktal:

Februar var en ret god måned for PLAY. Vi ser, at efterspørgslen vender tilbage til markedet efter en udfordrende periode efter den vildledende internationale nyhedsdækning omkring den seneste seismiske aktivitet, der afkølede efterspørgslen efter Island som destination i løbet af de sidste måneder.

Men i februar så vi, at tidevandet begyndte at vende, vores belægningsgrad på 81% var 4 procentpoint højere end i februar sidste år. Samtidig voksede antallet af passagerer med 66% til 106 tusind. Vores fremragende operationelle teams og besætninger opnåede 90% rettidighed, hvilket er en sand bedrift under vinteroperationer i Island og endnu et bevis på deres professionalisme og dygtighed.

Vi nåede en betydelig milepæl i vores finansiering, da vi sikrede aktietegningsforpligtelser på ISK 4.000 millioner (ca. 30 mio. USD) fra både eksisterende og nye aktionærer. Når denne finansieringsfase er afsluttet og godkendt på vores ordinære generalforsamling i marts, er vi klar til at gå ind i vores næste vækstfase, velfinansieret og laserfokuseret på at nå vores fremtidige mål.

Når vi sammenligner den kommende sommersæson med sidste år, ser vi betydeligt højere belægningsfaktorer og udbytter og fortsat vækst i den livsvigtige supplerende indtægtsstrøm. Vi hos PLAY har derfor mange ting at være glade for, og vi vil alle stræbe efter at holde vores omkostninger lave, øge vores omsætning og fortsætte med at give vores passagerer kvalitetsservice til en god pris.”

Birgir Jónsson, administrerende direktør for PLAY

Se et tidligere interview vi lavede med Birgir Jónsson, administrerende direktør for PLAY, her:

Foto: Play Airlines A321-251N (TF-PLA) i Amsterdam Schiphol Airport (AMS) (BongoPlanes)
Kilde: PressemeddelseHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *